“Op 27 oktober 2010 werd bij mij protstaatkanker ontdekt en in januari en februari 2011 heb ik veertig bestralingen gehad in het Daniel den Hoed Oncologisch Centrum. Bij die behandelingen heb ik (late) bestralingsschade opgelopen in de endeldarm en dat heeft veel last en pijn tot gevolg. Bij toeval kwam ik er in die tijd achter dat een behandeling mogelijk was in de vorm van hyperbare zuurstoftherapie. Ik heb toen vanaf 18 mei tot en met 11 augustus 2011 zestig behandelingen gehad in Zwijndrecht, onder toezicht van dr. Bol Raap die daar medisch directeur was, en ben er uiteindelijk vrij van pijn uitgekomen. Ongeveer anderhalf jaar later is de pijn weer teruggekomen en adviseerde mijn uroloog toch weer hyperbare zuurstoftherapie. Inmiddels was ik op de hoogte van het feit dat er een nieuw centrum in Rijswijk voor hyperbare zuurstoftherapie geopend zou worden en hoopte dat dr. Bol Raap, een autoriteit op het gebied van hyperbare zuurstoftherapie, daar algemeen directeur zou worden. Ik heb me bij hem aangemeld en kon direct bij de opening op 24 juni jl. mee in de zuurstoftank. Inmiddels heb ik dertig keer in de tank gezeten en kan mezelf onderhand ervaringsdeskundige noemen en heb geen spijt van mijn keuze om te keizen voor het Hyperbaar Geneeskundig Centrum in Rijswijk, vanwege de volgende pluspunten.

De hyperbare kamer in Rijswijk is de grootste en meest geavanceerde in Nederland, waarin je kunt kijken naar films, muziekdvd’s en naar radiozenders kunt luisteren. Voor mij persoonlijk is het een verademing dat er airco in de kamer zit.

Sterke punten van de directie en medewerkers zijn de professionaliteit en het streven naar perfectie, waarbij je merkt dat de patient centraal staat en men voor een prettige, warme sfeer zorgt.

De contacten en het netwerk met de medisch specialisten en artsen in de ziekenhuizen, zorgen samen met de in het Hyperbaar Geneeskundig Centrum aanwezige artsen en begeleiders voor een compleet zorgpakket. De consulten verlopen vlot en er zijn korte lijnen naar de altijd aanwezige artsen en worden er regelmatig (tussentijdse) evaluaties gehouden. Verder is er apparatuur aanwezig voor hartmassage en een chirurg voor de wondverzorging.

Graag wil ik met dit schrijven ook eens de ervaring en waardering van een patient overbrengen en weet ik als ‘tankoudste’ dat het merendeel van ‘de tankers’ het met mij eens is”.