”Hyperbare zuurstof tank. Wát? Hoeveel keren? Mijn hemel. Dat waren mijn eerste gedachten en die van mijn omgeving. Gelukkig is er sinds juni 2013 een prachtig centrum in Rijswijk. Voor mij heel dichtbij en anders had ik elke dag naar Amsterdam moeten forensen. Daar zag ik erg tegenop. Nu alleen tegen de te volgen sessies in de tank.

Ik heb maar een relatief korte behandeling gehad van 4 weken vooraf en 2 weken achteraf rondom een ingreep. Ter ondersteuning van het algehele genezingsproces.

Maar het is mij alleszins mee gevallen. Het centrum in Rijswijk is modern, licht, open, schoon. Maar wat vooral zo van groot belang was, de mensen daar. Zo hartelijk en zorgzaam, oplettend en professioneel. Tijdens de sessies wordt je nauwlettend in de gaten gehouden door zowel verpleegkundige in de tank, als de “operator” buiten de tank die het hele proces in de gaten houdt.

Voor wie dit avontuur nog moet gaan beleven: het is beslist uit te houden. Vermoeiend en ingrijpend, dat zeker, maar goed vol te houden voor iedereen. Samen met het personeel en de andere patiënten slaat u zich er doorheen, net als ik”.