Operator / begeleider patiënten

24-32 uur per week

Een boeiende dubbelrol waarin je betekenisvol werk doet voor een ander? Die heb je als operator en patiëntenbegeleider bij het Hyperbaar Geneeskundig Centrum in Rijswijk. Hier zorg jij ervoor dat mensen met onder meer chronische complexe wonden hun behandeling op een zo prettig mogelijke manier ervaren én dat deze behandeling veilig gebeurt.

In je rol als patiëntenbegeleider begeleid je een groep van maximaal 20 mensen die hyperbare zuurstoftherapie volgen. Zo ondersteun je patiënten met diabetische wonden of botontstekingen. En mensen die klachten hebben na bestraling. Drie maanden lang hebben zij elke doordeweekse dag een sessie in een hyperbare kamer: een cabine waarin we de luchtdruk vergroten. Door de verhoogde druk neemt het lichaam twaalf keer zoveel zuurstof op als in normale omstandigheden. Daardoor verloopt het genezingsproces sneller, worden ontstekingen geremd en werkt antibiotica veel sterker.

Tijdens de sessie, die 90 minuten duurt, ben jij aanwezig in de ruimte. De patiënten krijgen steeds 20 minuten lang via een masker zuurstof toegediend. Sommige mensen lezen intussen, anderen kijken tv. Daarna gaat het masker 5 minuten af. Jij deelt dan water en een snoepje uit en maakt eventueel een praatje. Tijdens de hele sessie waak je over ieders welzijn. Als het nodig is, stel je iemand op zijn gemak. Wordt iemand onwel – zo’n situatie komt bijna nooit voor – dan handel je snel en accuraat. Je begeleidt maximaal één sessie per dag en verzorgt daarvoor ook de voorbereiding en afronding.

Treed je op als operator? Dan bedien je de hyperbare kamer met een console vanaf de buitenkant. De bediening verloopt grotendeels elektronisch en geautomatiseerd. Jij houdt tijdens de gehele sessie het proces scherp in de gaten. Als het nodig is, grijp je in en overleg je bijvoorbeeld met collega’s in de behandelkamer en met de artsen. Om dit goed te kunnen doen, krijg je uiteraard interne scholing.

Goed om te weten

  • Bij elke sessie werk je samen met een collega-operator of begeleider. Ook is er altijd een arts in de buurt voor noodsituaties.
  • Een sessie is vergelijkbaar met een duik op zo’n 14 meter onder water. Ben je als patientenbegeleider in de cabine, dan draag je de laatste 13 minuten van de sessie ook een zuurstofmasker. Zo gaat ook je eigen lichaam goed met de druk om en heeft het werken in de drukcabine geen enkele invloed op je gezondheid.

Functie-eisen

  • Je vindt het leuk om verschillende mensen te helpen en kunt je goed inleven in de situatie en gevoelens van een ander.
  • Je staat stevig in je schoenen en reageert alert en accuraat als de situatie daarom vraagt.
  • Je hebt bij voorkeur medische of (duik)technische ervaring.
  • Je bent beschikbaar tijdens onze openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 7.45 tot 20.30 uur.

Wat bieden wij?

  • Een interne training waarin je onder meer leert reanimeren.
  • Een prettige en veilige werkomgeving met enthousiaste collega’s.
  • Elke twee jaar een medische check. Ben je boven de 50 jaar, dan krijg je die check elk jaar.
  • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao Zelfstandige Klinieken Nederland.

Hier ga je werken

Het Hyperbaar Geneeskundig Centrum in Rijswijk is een moderne behandelkliniek gespecialiseerd in tertiaire wondzorg. We behandelen vooral patiënten met complexe wonden die een lange geneestijd hebben. Daarbij maken we onder meer gebruik van hyperbare zuurstoftherapie. Ziekenhuizen in de regio Den Haag, Leiden en het noorden van Rotterdam verwijzen de patiënten naar ons door.

Je werkt in een poule die nu uit twaalf begeleiders bestaat, onder wie zes vaste medewerkers die begeleider én operator zijn en enkele oproepkrachten. Daarnaast werk je samen met de backofficemedewerkers. Een team van betrokken en enthousiaste collega’s die voor elkaar klaarstaan. Elke zomer organiseren we een personeelsdag voor het hele centrum. En af en toe gaan we samen een hapje eten.

Meer weten of interesse?

Wil je meer weten over de rol van operator en patiëntenbegeleider of heb je interesse in deze functie?

Vraag onze officemanager Jacqueline Raaman om een afspraak met je in te plannen. Je kunt haar mailen via j.raaman@hgcrijswijk.nl of bel naar 070 – 406 31 95.

Acquisitie naar aanleiding van bovenstaande vacature stellen we niet op prijs.