Ten eerst vond ik het bijzonder gezellig, misschien omdat ik alleen woon. Ik vond de werkwijze waarmee alles word schoon gehouden bijzonder goed en hoe elke keer werd gecontroleerd bij het binnen komen van het gezondheidscentrum en de evaluatie momenten. In de tank heb ik totaal geen last gehad met het oren klaren en het gezichtsmasker het was wel wennen de eerste keer met het masker. Ik voel mij niet meer gestrest als ik over straat loop de rust is weer normaal en daar ging ik voor. Als laatste wil ik iedereen bedanken voor de vriendelijke en ontspannende sfeer die er was ik heb als zeer gezellig ondergaan.

Jaar: 2021

Ben heel claustrofobisch. Samen met HGC een oplossing gevonden. Mocht naast de verpleegkundige die ook met ons in de tank verblijft zitten. Dit is de plaats midden in de tank met uitzicht naar buiten via patrijspoort. Dat beetje uitzicht plus overzicht in de tank was precies wat ik nodig had. En de fijne begeleiding van coaches natuurlijk!

Jaar: 2021

Allereerst is het natuurlijk geweldig dat een therapie als deze zou kunnen voorkomen dat de kwaal erger wordt. En deze optie met beide handen aangrijpen valt in elk geval in de categorie “Baadt het niet dan schaadt het niet” en is altijd nog beter dan een direct medisch ingrijpen waar weer een operatie noodzakelijk is. Dus ondanks dat ik niet de verbetering zie die men altijd wenst is het nooit zonde van de tijd. Je hebt dan alles geprobeerd. Ik had graag willen weten dat het inademen via het masker zwaar gaat (ik had in mijn hoofd het zuurstof slangetje die gebruikt wordt in het ziekenhuis). De eerste keer vond ik daarom heel benauwend. Maar na die eerste keer is het prima te doen. Belastend is, het elke dag reizen en voor mij vooral de vermoeidheid naast een drukke baan. In de tank zelf kun je je prima vermaken met een film, boek of elkaar.

En oja, ook oordoppel als de maskers opgaan is niet zo gek. Wat een herrie is het in de tank. Als je gevoelig bent voor geluid is dat een aanrader. Verder merk je echt verschillen tussen de deelnemers. Houd vooral rekening met elkaar (leeftijd, ziekte, aard van de mens). We zitten in hetzelfde schuitje. Geduld is een mooie eigenschap. Qua herstel is het voor mij heel goed verlopen. Hoewel ik er nog wel 20x extra bij kreeg voor een nog beter resultaat. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en blij dat ik weer mag stoppen. Veel beterschap voor een ieder die de stap neemt!

Jaar: 2021

“Allereerst mijn hartelijke dank aan alle mensen van HGC Rijswijk. Jullie zijn een top-team! Ook op de zorgkaart heb ik jullie een 10 gegeven! En voor het grootste deel van de patiënten die ik gesproken heb, gold ook dat zij heel positief waren. Negatieve berichten waren meer in de trant van: “Waarom ben ik hier niet eerder naar doorverwezen?”.

Natuurlijk is het in het begin even wennen. Zelf had ik bijvoorbeeld niet verwacht dat het ademhalen zo duidelijk hoorbaar zou zijn. En als je (fulltime) werkt of mantelzorger bent, dan is de tijd die je investeert best een hap uit je dagelijks leven. Maar je kan er zeer goede resultaten voor terugkrijgen! Daarnaast maken de team-leden het zo comfortabel mogelijk voor iedereen en is de controle op de HGC wondpoli ook heel goed.

Tot slot nogmaals door de vriendelijkheid en deskundigheid van alle team-leden kreeg ik steeds meer vertrouwen in een goede afloop inzake mijn chronische wond waar ik al sinds begin juni mee liep. Chapeau!”

Jaar: 2021

“Toen ik op 30 mei 2017 het intakegesprek heb gehad en kreeg te horen dat ook ik met mijn probleem baad had bij deze behandeling, kon ik mijn oren niet geloven. Op 6 juni 2017 begon mijn behandeling vol met stress en spanning: “Zou het echt waar zijn dat ook ik baad zou hebben?”. Ik geloofde dit nog niet echt, maar na 2,5 jaar pijn en de woorden van de behandelende arts: “U moet hier maar mee leven”, had ik niet veel hoop meer. Maar wat heb ik mij hier in vergist. Na zeker 2 á 3 weken voelde ik al verandering. De pijn werd minder en de jeuk was bijna weg. In de ongeveer 8 weken die lichamelijk zwaar waren, kon ik het toch vol houden door mijn man en de fantastische begeleiding van de artsen en begeleiders in de tank. Nu ik bijna klaar ben, is er zo veel veranderd. Ik ben zo blij dat ik deze kans heb gekregen en dat het personeel zo lief en begripvol is en je zo goed begeleidt. Iedereen verdiend deze ervaring.”

Jaar: 2021

“Vanaf 30 juni 2015 ben ik al onder behandeling geweest van de huisarts en thuiszorg. Via het ziekenhuis ben ik gedotterd, er kwam weer bloed bij de wond, maar hoelang zou dat duren. Vier dokters keken naar de wond en maar één dokter, drs. Bol Raap, die mij adviseerde om zuurstoftherapie te doen (nog nooit van gehoord). Maar hij is mijn reddende engel geweest.

40 sessies in de tank. Niet te geloven, de wond is bijna dicht. Ik ben hier heel erg gelukkig mee. Een wonder dat dit mogelijk was. Niks eng in die tank, we waren een familie. Ik heb er wel 3 boeken uitgelezen. Wat een liefde en hulp heb ik ervaren. Ik heb maar één woord: zeer positief.

Ik wens het hele team van HGC Rijswijk heel veel succes in alles wat ze doen”.

Jaar: 2021

”Hyperbare zuurstof tank. Wát? Hoeveel keren? Mijn hemel. Dat waren mijn eerste gedachten en die van mijn omgeving. Gelukkig is er sinds juni 2013 een prachtig centrum in Rijswijk. Voor mij heel dichtbij en anders had ik elke dag naar Amsterdam moeten forensen. Daar zag ik erg tegenop. Nu alleen tegen de te volgen sessies in de tank.

Ik heb maar een relatief korte behandeling gehad van 4 weken vooraf en 2 weken achteraf rondom een ingreep. Ter ondersteuning van het algehele genezingsproces.

Maar het is mij alleszins mee gevallen. Het centrum in Rijswijk is modern, licht, open, schoon. Maar wat vooral zo van groot belang was, de mensen daar. Zo hartelijk en zorgzaam, oplettend en professioneel. Tijdens de sessies wordt je nauwlettend in de gaten gehouden door zowel verpleegkundige in de tank, als de “operator” buiten de tank die het hele proces in de gaten houdt.

Voor wie dit avontuur nog moet gaan beleven: het is beslist uit te houden. Vermoeiend en ingrijpend, dat zeker, maar goed vol te houden voor iedereen. Samen met het personeel en de andere patiënten slaat u zich er doorheen, net als ik”.

Jaar: 2021

“Hier mede wil ik u allen danken voor de behandeling welke ik bij het centrum met goed gevolg heb gekregen. In eerste instantie keek ik wat vreemd naar hypberbare zuurstof therapie met andere personen in de tank, onder druk en zuurstofmaskers op maar met de vakkundige begeleidingen fluitje van een cent. Het goede resultaat is mede te danken aan de prettige, vakkundige en ontspannen sfeer dat het gebouw en alle medewerkers uitstralen. Hierdoor is mijn voetwond van 5 x 3 cm ondanks ouderdoms suiker binnen een aantal weken genezen. Ik zal het centrum dan ook van harte aanbevelen bij anderen”.

Jaar: 2021

”Niets dan lof, de entourage, het gebouw, faciliteiten, zoals verkleedruimten en de toiletten. De behandelkamers zijn altijd schoon, de medewerking van de dames die er werken, de verpleegkundigen in de tank zelf, de artsen. Kortom dit is mijn ervaring. Daarbij hebben de sessies enorm geholpen en mijn oedeem is helemaal verdwenen”.

Jaar: 2021

”Geweldige mensen voor- en achter de schermen. Je voelt je geen patiënt hier, maar geborgen”.

Jaar: 2021