Vacature junior en senior arts, AMSTERDAM, 40 uur; 4 daagse werkweek en geen diensten!

Het hyperbaar geneeskundig centrum Rijswijk is een moderne behandelkliniek die gespecialiseerd is in tertiaire wondzorg waarbij wij onder andere gebruik maken van hyperbare zuurstoftherapie (HBOT). HBOT is een nog relatief onbekende vorm van de reguliere geneeskunde waarbij patiënten 100% zuurstof ademen in een omgeving met een verhoogde atmosferische druk. Deze hoogtechnologische zorg vindt vooral toepassing in de behandeling van chronisch complexe wonden en complicaties die zijn ontstaan door bestraling HGC Rijswijk heeft hiervoor de beschikking over de grootste en meest moderne drukkamer binnen Nederland. Voor wat betreft de wondbehandeling werken wij intensief samen met alle ziekenhuizen in de regio Den Haag, Leiden en het noorden van Rotterdam. De te behandelen patiënten krijgen wij verwezen van wondexpertise centra uit deze ziekenhuizen.

Sinds enige maanden zijn wij een samenwerking aangegaan met de hyperbare afdeling in het Amsterdam UMC (AMC). Hierbij leveren wij onze zorg in het universitaire ziekenhuis. Als versterking voor het team daar  zijn wij per direct op zoek naar een wondverpleegkundige voor  24 uur. Zoals gezegd betreft het de standplaats in het Amsterdam UMC locatie AMC. In de nabije toekomst zal dit wijzigen. HGC is bezig met het  ontwikkelen van een heel nieuw centrum op het terrein van Amsterdam UMC (open eind 2021). De werkdagen en tijden zijn in overleg (in ieder geval op vrijdag). Uitbreiding van uren en groei in functie behoort tot de mogelijkheden.

Wij zijn per direct op zoek naar een breed geïnteresseerde, gedreven en enthousiaste arts met goede communicatieve vaardigheden. De aanstelling is in principe fulltime (40 uur) waarbij de werkweek verdeeld is over 4 dagen. De werkdagen zijn in overleg nog nader te bepalen. De werktijden zijn regelmatig van 08.00 uur tot 18.30 uur. U hoeft geen dienst of achterwacht te verrichten.

Wij vragen expliciet ook aan senioren artsen om te reageren op deze vacature. Wij denken daarbij aan bijvoorbeeld huisartsen of bedrijfsartsen die graag een carrièreverandering willen maken. Een mogelijk gebrek aan ervaring op curatief gebied of in deze specifieke materie, is met extra begeleiding en supervisie goed op te lossen. Promotie naar een meer leidinggevende functie is bij gebleken geschiktheid en indien hier jouw ambitie ligt, zeker een mogelijkheid.

Functieomschrijving
In de functie van arts maak je onderdeel uit van een multidisciplinair team bestaande uit medisch specialisten, artsen, paramedici, wondverpleegkundigen, gipsmeester, operators/begeleiders en technici. Je bent medeverantwoordelijk voor de behandeling en begeleiding van patiënten met een complexe en/of samengestelde zorgvraag. Na een interne opleiding houd je een eigen spreekuur onder supervisie van een medisch specialist en een hyperbaar geneeskundige. Wij werken volgens vaste protocollen maar doen tegelijkertijd een beroep op uw creativiteit en inventiviteit bij het oplossen van de complexe problematiek waarmee u te maken krijgt.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Het houden van spreekuren (intakegesprekken, geplande en ongeplande evaluaties over de vordering van de behandeling, curatieve zorgverlening);
 • (Chirurgische) wondbehandeling op de wondpoli onder supervisie van een chirurg;
 • Overleggen en/of consulteren met/van medisch specialisten/huisartsen;
 • Overleggen binnen het multidisciplinair team;
 • Adequaat bijhouden van patiëntendossiers;
 • Scholen van (para-)medisch personeel en niet medisch personeel HGC;
 • Opstellen, verbeteren en actueel houden van het kwaliteitshandboek en het kwaliteitssysteem

Functie-eisen

 • Een afgeronde opleiding tot arts. Klinische werkervaring, met name op het gebied van de heelkunde, geldt als een pré;
 • Zelfstandig kunnen werken, maar ook in teamverband;
 • Flexibel, stressbestendig en accuraat zijn eigenschappen die ons aanspreken.

Wat bieden wij?

 • Vanwege de raakvlakken met andere specialismen en de samenwerking met diverse omliggende ziekenhuizen, is een tijdelijke aanstelling vaak een goede opstap gebleken voor een opleiding tot huisarts of medisch specialist.
 • Voor diegene die langer bij ons willen blijven, bieden wij een afwisselende functie met verregaande groeimogelijkheden, zowel in curatieve richting als op gebied van management.
 • Opties om het werk te combineren met een promotietraject zijn aanwezig.
 • Een 4 daagse werkweek zonder achterwacht of diensten!

Spreekt een vierdaagse werkweek zonder diensten jou aan? Wil je werken in een breed, multidisciplinair team? Stuur dan uw sollicitatiebrief met CV en pasfoto naar:

Hyperbaar Geneeskundig Centrum
T.a.v. Rosalinde Arnoldus, hoofd bedrijfsvoering
Treubstraat 5a
2288 EG  RIJSWIJK
Tel: 070 – 406 31 95
Email: info@hgcrijswijk.nl

Acquisitie n.a.v. bovenstaande vacatures wordt niet op prijs gesteld.

 

Menu