Bestuur Hyperbaar Geneeskundig Centrum

Het Hyperbaar Geneeskundig Centrum wordt geleid door twee bestuurders.

Medische staf

drs. R.D (René) Bol Raap
Medisch directeur/ duikerarts B
BIG nummer: 09044570401

René Bol Raap

Na mijn studie geneeskunde heb ik eerst anderhalf jaar in verschillende ziekenhuizen gewerkt. In deze periode kwam ik er achter dat ik meer variatie wilde in werkplek en mij vooral breed  wilde ontwikkelen in de geneeskunde. Arts bij de Koninklijke Marine leek mij hiervoor de ideale baan en dat is ook gebleken. Gedurende 9 jaar heb ik veel verschillende functies en opleidingen gedaan. Onder andere de specialisatie tot duikerarts was intrigerend. Naast de behandeling van duikongevallen zagen wij op het duikmedisch centrum in Den Helder, veel mensen met bestralingsproblemen en wonden. De snelle en spectaculaire resultaten na een lange tijd van lijden, waren indrukwekkend. Het is in deze periode dat ik mij heb voorgenomen daar ooit iets mee te gaan doen. Na nog enkele jaren gewerkt te hebben als bedrijfsarts bij de KLM en het UWV is dat voornemen in 2013 concreet geworden. Met hulp van een aantal partners en medewerkers hebben wij HGC Rijswijk opgericht. Om mij verder te bekwamen in wondzorg en wondbehandeling heb ik in 2016-2017 een studie jaar “Wound Healing and Tissue Repair” gedaan aan de universiteit van Cardiff in het Verenigd Koninkrijk.

dr. B. (Bob) Knippenberg
Chirurg
BIG nummer: 09022092701

(Casper) Smit

dr. P.C. (Casper) Smit
Chirurg
BIG nummer: 49045343401

Oomen

drs. J.P.C.M (Jan) Oomen
Chirurg
BIG nummer: 39023097401

Alexander-de-Vries

dr. A.C (Alexander) de Vries
Chirurg
BIG nummer: 69024697701

dr. J.C.A. (Alexander) de Mol van Otterloo
Chirurg
BIG nummer: 19022841201

Alexander de Mol van Otterloo

Al jaren ben ik als vaatchirurg intensief betrokken bij patiënten met niet goed genezende wonden. Wij doen ons uiterste best de complexe patiënt hiermee te helpen. Dat lukt vaak wel maar ook soms niet. Dan is het van groot belang dat wij heel duidelijk zijn naar de patiënt over wat medisch zinvol is en wat niet.

Lalieu MSc

R.C. (Rutger) Lalieu MSc
Arts
BIG nummer: 99921074401

Rutger Lalieu

Ik heb altijd interesse gehad in biologie en de werking van het menselijk lichaam. In 2016 heb ik de studie Geneeskunde in Leiden afgerond. Tijdens mijn studie heb ik onder andere onderzoek gedaan naar de kwaliteit van leven na een knie- of heupprothese. Na mijn studie heb ik gewerkt als assistent chirurgie in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.

Sinds 2017 ben ik werkzaam in het HGC Rijswijk, waar ik naast de patiëntenzorg ook bezig ben met wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van de hyperbare zuurstoftherapie op de genezing van verschillende soorten wonden. Ik word hierbij gemotiveerd door de positieve ervaringen van de patiënten in het centrum.

J.J. M (Juliet) de Vries MSc
Arts
BIG nummer: 19918066501

Juliet de Vries

Mijn naam is Juliet de Vries.

Nadat ik in 2014 ben afgestudeerd als arts, heb ik gewerkt op de afdeling Chirurgie van verschillende ziekenhuizen hier in de regio, waaronder het Haga Ziekenhuis, het HMC (locatie Antoniushove, Bronovo en Westeinde), het LUMC en het Sint Elisabeth Hospitaal op Curaçao.

Hierbij ben ik werkzaam geweest op de verpleegafdeling, de spoedeisende hulp, de polikliniek en de operatiekamers.

In elk ziekenhuis heb ik ervaring opgedaan die ik nu kan toepassen bij de complexe wondzorg hier in het HGC of bij de behandeling van bestralingsschade.

Ik hoop u binnenkort te verwelkomen in ons centrum.

dijkerman

M.L. (Manon) Dijkerman MSc
Arts
BIG nummer: 69924633201

Manon Dijkerman

Van jongs af aan heb ik het menselijk lichaam fascinerend gevonden. Helaas werd ik tot tweemaal toe uitgeloot voor de studie Geneeskunde en ben ik in 2007 Bedrijfskunde gaan studeren. Toen ik in 2012 was afgestudeerd werd ik alsnog ingeloot en heb ik in 2018  mijn studie Geneeskunde afgerond. Daarna ben ik als assistent Chirurgie in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk gaan werken, wat bij de meeste mensen vooral bekend is van het Brandwondencentrum. Daar is mijn voorliefde voor (complexe) wonden ontstaan en met die passie ben ik naar het Hyperbaar Geneeskundig Centrum gekomen. Hier kan ik mijn opgedane kennis op het gebied van complexe wondzorg toepassen en mij verder in deze materie verdiepen.

van Doorn

L.P (Louk) van Doorn MSc
VS- Vaatchirurgie
BIG nummer: 39038722230

F. (Frits) de Haas
Gipsmeester
BIG nummer: 59006126230

Mewe

C. (Chris) Mewe
Gipsmeester
BIG nummer: 69042959330

Chris Mewe

In 1994 begon ik in het Leids Universitair Medisch Centrum als verpleegkundige. Ik heb hier exact 25 jaar gewerkt, waarvan de laatste 16 jaar als gipsverbandmeester (na het volgen van de landelijke opleiding in het Erasmus MC).

Waarom werk ik bij het HGC ?
Het HGC is slechts 1 van de vele locaties, waar ik werk als gipsverbandmeester.

In het HGC kan ik mijn kennis en  ervaring ruimschoots toepassen. Het is een uitdaging om onmogelijkheden mogelijk te maken. Binnen een multidisciplinair team mag ik meedenken om tot een optimale wondbehandeling te komen.  Soms leidt dit zelfs tot de ontwikkeling van nieuwe gipsapplicaties…

Stolk

S. (Saskia) Stolk
Wonddeskundige /coördinator wondpoli

Saskia Stolk

Van huis uit ben ik doktersassistent. Na een aantal jaren werkzaam op de poli Dermatologie is mijn interesse voor wonden ontstaan. Omdat ik me hier erg graag in wilde ontwikkelen ben ik 6 jaar geleden in 2014 gestart bij het HGC in Rijswijk.

In 2016 heb ik de opleiding wondverpleegkundige gevolgd aan de Erasmus academie in Rotterdam. Ik werk in het HGC omdat ik het mooi vindt om alles uit de kast te halen voor mensen met complexe wonden. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding HBO-V.

de Nooijer

L. (Linda) de Nooijer
Doktersassistente

Linda de Nooijer

Ik heb in 1999 de opleiding voor doktersassistente afgerond. Ik heb op meerdere afdelingen gewerkt in het ziekenhuis waarvan 11 jaar op de poli chirurgie. Daar heb ik veel kennis kunnen opdoen wat betreft wondbehandeling. Ik werk bij het hyperbaar zuurstof centrum omdat het mijns inziens de leukste baan is die je kan hebben als doktersassistente met een affiniteit voor wonden.

M.-(Monique)-Gram

M. (Monique) Gram
Wondverpleegkundige
BIG nummer: 49917946630

Monique Gram

In 2013 heb ik mijn opleiding tot Verpleegkundige afgerond en na een jaar pootje baden in de verschillende takken van de zorg ben ik uiteindelijk in het verpleeghuis gaan werken. Tijdens mijn werk daar heb ik de mogelijkheid gekregen om  de opleiding tot wondverpleegkundige aan het Erasmus MC te volgen en deze heb ik in november 2017 afgerond. Sinds januari 2020 werk ik hier op de wondpoli van het Hyperbaar en dat doe ik nog steeds met veel plezier!

R. (Ron) Weijers
Verpleegkundige
BIG nummer: 89049010530

Ron Weijers

Ik ben werkzaam geweest als algemeen militair verpleegkundige bij de koninklijke marine > 32jaar, waarvan meerder varende plaatsingen en onder andere onderzee dienst, laatste militaire plaatsing was bij het DMC (Duik Medisch Centrum) in Den Helder. Hier worden ook duik medische behandelingen gedaan in de hyperbare kamer aldaar.

Na mijn diensttijd in 2011 ben ik gaan werken als verpleegkundige in het AMC, bij de hyperbare kamer.

In 2014 ben ik als medewerker aan de slag gegaan bij HGC Rijswijk als patiëntbegeleider/ operator om hierna als verpleegkundige aan de slag te gaan op de wondpoli.

E.F.L. (Emile) Dubois
Longarts
BIG nummer: 29020739101

Raad van toezicht

Prof. dr. C.H.J. van Eijk
Pancreato-biliair Chirurg

Prof. dr. J.F. Hamming
Vaatchirurg

Mr. A.S ten Doesschate
Advocaat

Kliniek staf

Bij het Hyperbaar Geneeskundig Centrum zijn verder de volgende disciplines werkzaam: verpleegkundigen, patiëntenbegeleiding, operators, algemene zaken, financiële administratie, secretariaat en communicatie.

Menu