Het Hyperbaar Geneeskundig Centrum wordt geleid door twee bestuurders.

drs. R.D (René) Bol Raap
Medisch directeur/ duikerarts B
BIG nummer: 09044570401

René Bol Raap

Na mijn studie geneeskunde heb ik eerst anderhalf jaar in verschillende ziekenhuizen gewerkt. In deze periode kwam ik er achter dat ik meer variatie wilde in werkplek en mij vooral breed  wilde ontwikkelen in de geneeskunde. Arts bij de Koninklijke Marine leek mij hiervoor de ideale baan en dat is ook gebleken. Gedurende 9 jaar heb ik veel verschillende functies en opleidingen gedaan. Onder andere de specialisatie tot duikerarts was intrigerend. Naast de behandeling van duikongevallen zagen wij op het duikmedisch centrum in Den Helder, veel mensen met bestralingsproblemen en wonden. De snelle en spectaculaire resultaten na een lange tijd van lijden, waren indrukwekkend. Het is in deze periode dat ik mij heb voorgenomen daar ooit iets mee te gaan doen. Na nog enkele jaren gewerkt te hebben als bedrijfsarts bij de KLM en het UWV is dat voornemen in 2013 concreet geworden. Met hulp van een aantal partners en medewerkers hebben wij HGC Rijswijk opgericht. Om mij verder te bekwamen in wondzorg en wondbehandeling heb ik in 2016-2017 een studie jaar “Wound Healing and Tissue Repair” gedaan aan de universiteit van Cardiff in het Verenigd Koninkrijk.

dr. P.C. (Casper) Smit
Chirurg
BIG nummer: 49045343401

dr. H.J. (Harm) Smeets
Chirurg
BIG nummer: 89023933601

Dr. A. (Alexander) de Mol van Otterloo
Chirurg
BIG nummer: 19022841201

dr. R.C. (Rutger) Lalieu MSc
Arts
BIG nummer: 99921074401

Rutger Lalieu

Ik heb altijd interesse gehad in biologie en de werking van het menselijk lichaam. In 2016 heb ik de studie Geneeskunde in Leiden afgerond. Tijdens mijn studie heb ik onder andere onderzoek gedaan naar de kwaliteit van leven na een knie- of heupprothese. Na mijn studie heb ik gewerkt als assistent chirurgie in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.

Sinds 2017 ben ik werkzaam in het HGC Rijswijk, waar ik naast de patiëntenzorg ook bezig ben met wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van de hyperbare zuurstoftherapie op de genezing van verschillende soorten wonden. Ik word hierbij gemotiveerd door de positieve ervaringen van de patiënten in het centrum.

M.I. (Mascha) Hollmann MSc
Arts
BIG nummer: 89066893101

Mascha Hollmann

In 1996 ben begonnen met de studie medische biologie, nadat ik uitgeloot was voor Geneeskunde. In het vierde jaar werd ik uiteindelijk toch ingeloot waarop ik na afronding van deze studie gelijk door kon met Geneeskunde. In de jaren erna heb ik in diverse ziekenhuizen gewerkt, oa als arts assistent chirurgie en op de seh. Uiteindelijk ben ik buiten het ziekenhuis gaan werken als forensisch arts. Echter het directe behandelcontact ben ik gaan missen, vandaar mijn switch naar de hyperbare geneeskunde.

M. (Maryse) Beskers MSc
Arts
BIG nummer: 79926999201

Maryse Beskers

Ik ben sinds drie jaar werkzaam als arts. De afgelopen twee jaar heb ik mijn kennis kunnen verbreden als zaalarts in het ziekenhuis en op de polikliniek oncologie.

Uiteindelijk hoop ik radiotherapeut te worden. Ik haal energie uit het intensieve contact met patiënten, om deze reden ligt de polikliniek hyperbare zuurstoftherapie bij het HGC Rijswijk mij goed.

K.K. Cheng, MSc
Arts
BIG nummer: 69932895201

K.W. (Karin) Bakker MSc
Arts
BIG nummer 89064492101

L.P (Louk) van Doorn MSc
VS- Vaatchirurgie
BIG nummer: 39038722230

Mewe

C. (Chris) Mewe
Gipsmeester
BIG nummer: 69042959330

Chris Mewe

In 1994 begon ik in het Leids Universitair Medisch Centrum als verpleegkundige. Ik heb hier exact 25 jaar gewerkt, waarvan de laatste 16 jaar als gipsverbandmeester (na het volgen van de landelijke opleiding in het Erasmus MC).

Waarom werk ik bij het HGC ?
Het HGC is slechts 1 van de vele locaties, waar ik werk als gipsverbandmeester.

In het HGC kan ik mijn kennis en  ervaring ruimschoots toepassen. Het is een uitdaging om onmogelijkheden mogelijk te maken. Binnen een multidisciplinair team mag ik meedenken om tot een optimale wondbehandeling te komen.  Soms leidt dit zelfs tot de ontwikkeling van nieuwe gipsapplicaties…

K.E. (Koen) de Quaij
Gipsmeester
BIG nummer: 09065611604

de Nooijer

L. (Linda) de Nooijer
Doktersassistente

Linda de Nooijer

Ik heb in 1999 de opleiding voor doktersassistente afgerond. Ik heb op meerdere afdelingen gewerkt in het ziekenhuis waarvan 11 jaar op de poli chirurgie. Daar heb ik veel kennis kunnen opdoen wat betreft wondbehandeling. Ik werk bij het hyperbaar zuurstof centrum omdat het mijns inziens de leukste baan is die je kan hebben als doktersassistente met een affiniteit voor wonden.

M.-(Monique)-Gram

M. (Monique) Gram
Wondverpleegkundige
BIG nummer: 49917946630

Monique Gram

In 2013 heb ik mijn opleiding tot Verpleegkundige afgerond en na een jaar pootje baden in de verschillende takken van de zorg ben ik uiteindelijk in het verpleeghuis gaan werken. Tijdens mijn werk daar heb ik de mogelijkheid gekregen om  de opleiding tot wondverpleegkundige aan het Erasmus MC te volgen en deze heb ik in november 2017 afgerond. Sinds januari 2020 werk ik hier op de wondpoli van het Hyperbaar en dat doe ik nog steeds met veel plezier!

L.G. (Lisette) Eversteijn
Wondverpleegkundige
BIG nummer: 99916934630

Lisette Eversteijn

Met ruim 15 jaar ervaring in de wondzorg mag ik sinds september 2022 het team van de  wondpoli van het Hyperbaar Geneeskundig Centrum versterken.

Ik ben in 2007 begonnen als doktersassistente op de afdeling radiotherapie in het UMC Utrecht, waar ik veel bestralingswonden heb behandeld.
Hierna heb ik zeven jaar gewerkt binnen de dermatologie (Mauritsklinieken) met als aandachtsgebied acne, eczeem en wondzorg. Met name het ulcus cruris (open beenwonden). Naast mijn werkzaamheden op de poli heb ik daar mijn opleiding tot verpleegkundige niveau 4 afgerond.

De jaren erna heb ik mijn expertise in mogen zetten bij de cliënten thuis. Ik heb vijf jaar gewerkt als teamcoördinator van een gespecialiseerd wond- en dermatologie team bij Allerzorg thuiszorg, waar ik tevens de opleiding tot verpleegkundige niveau 5/6 heb mogen afronden.
Tot slot heb ik twee jaar heb gewerkt bij het Wond Expertise Centrum van het Reinier de Graaf ziekenhuis, naast de opleiding tot wondverpleegkundige, die ik in maart 2022 heb afgerond.

De veelzijdigheid van mijn functie en echt iets kunnen betekenen voor een ander maken dat ik mijn werk met heel veel plezier doe. En om dat te doen met een gedreven en enthousiast team én binnen het mooie specialisme wondzorg, is het leukste dat er is.

R. (Ron) Weijers
Verpleegkundige
BIG nummer: 89049010530

Ron Weijers

Ik ben werkzaam geweest als algemeen militair verpleegkundige bij de koninklijke marine > 32jaar, waarvan meerder varende plaatsingen en onder andere onderzee dienst, laatste militaire plaatsing was bij het DMC (Duik Medisch Centrum) in Den Helder. Hier worden ook duik medische behandelingen gedaan in de hyperbare kamer aldaar.

Na mijn diensttijd in 2011 ben ik gaan werken als verpleegkundige in het AMC, bij de hyperbare kamer.

In 2014 ben ik als medewerker aan de slag gegaan bij HGC Rijswijk als patiëntbegeleider/ operator om hierna als verpleegkundige aan de slag te gaan op de wondpoli.

B. (Brigitte) Bouwmeester
Verzorgende IG

Brigitte Bouwmeester

In 1991 heb ik de opleiding tot ziekenverzorgende afgerond en heb ik 16 jaar gewerkt op een somatische afdeling. Daar is de interesse in wondzorg ontstaan. In 2006 ben ik gaan werken als verzorgende IG in de thuiszorg, waar ik veel voldoening haalde uit het verzorgen van wonden. Na 17 jaar dit met heel veel plezier gedaan te hebben, kwam het HGC op mijn pad. In oktober 2023 ben ik begonnen als medisch secretaresse en als verzorgende op de wondpoli. Ik vind het een geweldige kans om hier zorg te mogen verlenen.

C.W.C (Natasja) Dukker
Doktersassistente

Natasja Dukker

In de 23 jaar dat ik heb gewerkt bij het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, op de poli vaat- Traumachirurgie, heb ik veel soorten wonden voorbij zien komen.

Het fenomeen wonden bleef mij boeien en daarom heb die de opleiding Basis Wondzorg bij het Erasmus gevolgd.

Het werken op de wondpoli van het HGC met als afwisseling het secretariaat/receptie, zorgt ervoor dat er dagelijks een andere uitdaging op mij wacht.  

Ik ben een gedreven, hulpvaardige echtgenote en moeder van twee kinderen en zorg graag voor anderen.

M.L.W. (Merel) Aalbers
Huidtherapeut/ oedeemtherapeut.

Merel Aalbers

Als tiener ben ik wegens acne lange tijd onder behandeling geweest bij een huidtherapeut. Vanaf toen is mijn interesse voor de huid, huidproblematiek en huidverzorging gaan groeien. Daarom ben ik in 2016 zelf gestart met de hbo-opleiding Huidtherapie aan De Haagse Hogeschool in Den Haag. In 2021 ben ik afgestudeerd als huid- en oedeemtherapeut waarna ik meteen bij het Hyperbaar Geneeskundig Centrum ben gaan werken.

Als huid- en oedeemtherapeut behandel ik de zieke en/of de aangedane huid. Bij het HGC kunt u bij mij behandeld worden voor oedeem (vochtophoping in de huid), littekens en problemen door bestraling zoals pijn en bewegingsbeperking. Tevens meet ik steunkousen en andere verbandmiddelen aan.

Naast mijn werkzaamheden bij het HGC werk ik ook in andere huid therapeutische praktijken waar ik meer cosmetisch gerichte behandelingen uitvoer. Verder vind ik het leuk en belangrijk up to date te blijven van de ontwikkelingen rondom mijn vakgebied door trainingen, cursussen en congressen te volgen en bij te wonen.

dr. E.F.L.  (Emile) Dubois
Longarts, Duiker-/Hyperbaar arts DMP/HMP
BIG nummer: 29020739101

Prof. dr. C.H.J. van Eijk
Pancreato-biliair Chirurg

Prof. dr. J.F. Hamming
Vaatchirurg

Mr. A.S ten Doesschate
Advocaat

Kliniek staf

Bij het Hyperbaar Geneeskundig Centrum zijn verder de volgende disciplines werkzaam: verpleegkundigen, patiëntenbegeleiding, operators, algemene zaken, financiële administratie, secretariaat en communicatie.