Oproepkracht patiëntenbegeleider

Ben je toe aan een leuke baan die goed te combineren is met je thuissituatie en ben je flexibel oproepbaar? En wil je een aantal uren in de week betekenisvol werk doen voor een ander?  Kom dan bij ons werken!

Als patiëntenbegeleider zorg jij ervoor dat mensen met onder meer chronische complexe wonden hun behandeling bij het Hyperbaar Geneeskundig Centrum in Rijswijk op een zo prettig mogelijke manier ervaren.

Je begeleidt een groep van maximaal 20 mensen die hyperbare zuurstoftherapie volgen. Zo ondersteun je patiënten met diabetische wonden of botontstekingen. En mensen die klachten hebben na bestraling. Drie maanden lang hebben zij elke doordeweekse dag een sessie in een cabine waarin we de luchtdruk vergroten. Door de verhoogde druk neemt het lichaam twaalf keer zo veel zuurstof op als in normale omstandigheden. Daardoor verloopt het genezingsproces sneller, worden ontstekingen geremd en werkt antibiotica veel sterker.

Tijdens de sessie, die 90 minuten duurt, ben jij aanwezig in de ruimte. De patiënten krijgen steeds 20 minuten lang via een masker zuurstof toegediend. Sommige mensen lezen intussen, anderen kijken tv. Daarna gaat het masker 5 minuten af. Jij deelt dan water en een snoepje uit en maakt eventueel een praatje. Tijdens de hele sessie waak je over ieders welzijn. Als het nodig is stel je iemand op zijn gemak. Wordt iemand onwel – zo’n situatie komt bijna nooit voor – dan handel je snel en accuraat. Je begeleidt maximaal één sessie per dag en verzorgt daarvoor ook de voorbereiding en afronding.

Goed om te weten

 • Een specifieke vooropleiding is niet nodig. Je krijgt interne scholing.
 • Bij elke sessie werk je samen met een professionele operator/begeleider die buiten de cabine de druk regelt. Ook is er altijd een arts in de buurt voor noodsituaties.
 • Een sessie is vergelijkbaar met een duik op zo’n 14 meter onder water. Om je eigen lichaam goed met de druk om te laten gaan, draag je de laatste 13 minuten van de sessie ook een zuurstofmasker. Zo heeft het werken in de drukcabine geen enkele invloed op je gezondheid.

Functie-eisen

 • Je bent flexibel inzetbaar gedurende de week, en in ad-hoc situaties oproepbaar.
 • Je vindt het leuk om verschillende mensen te helpen en kunt je goed inleven in de situatie en gevoelens van een ander.
 • Je staat stevig in je schoenen en reageert alert en accuraat als de situatie daarom vraagt.
 • Je bent wekelijks minimaal 3 uur inzetbaar tijdens onze openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 7.45 tot 20.30 uur.

Wat bieden wij?

 • Een interne training waarin je onder meer leert reanimeren.
 • Een prettige en veilige werkomgeving met enthousiaste collega’s.
 • Elke twee jaar een medische check. Ben je boven de 50 jaar, dan krijg je die check elk jaar.
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de cao Zelfstandige Klinieken Nederland.

Hier ga je werken

Het Hyperbaar Geneeskundig Centrum in Rijswijk is een moderne behandelkliniek gespecialiseerd in wondzorg. We behandelen vooral patiënten met complexe wonden die een lange geneestijd hebben. Daarbij maken we onder meer gebruik van hyperbare zuurstoftherapie. Ziekenhuizen in de regio Den Haag, Leiden en het noorden van Rotterdam verwijzen de patiënten naar ons door.

Een team van betrokken en enthousiaste collega’s die voor elkaar klaarstaan. Elke zomer organiseren we een personeelsdag voor het hele centrum. En af en toe gaan we samen een hapje eten.

Meer weten of interesse?

Stuur dan uw sollicitatiebrief met CV en pasfoto naar:

Hyperbaar Geneeskundig Centrum
T.a.v. drs. Mascha Hollmann MSc, Chef de Clinique
Treubstraat 5a
2288 EG  RIJSWIJK
Tel: 070 – 406 31 95
Email m.hollmann@hgcrijswijk.nl

Acquisitie n.a.v. bovenstaande vacatures wordt niet op prijs gesteld.