Cliënt ervaringen

“Allereerst mijn hartelijke dank aan alle mensen van HGC Rijswijk. Jullie zijn een top-team! Ook op de zorgkaart heb ik jullie een 10 gegeven! En voor het grootste deel van de patiënten die ik gesproken heb, gold ook dat zij heel positief waren. Negatieve berichten waren meer in de trant van: “Waarom ben ik hier niet eerder naar doorverwezen?”.

Natuurlijk is het in het begin even wennen. Zelf had ik bijvoorbeeld niet verwacht dat het ademhalen zo duidelijk hoorbaar zou zijn. En als je (fulltime) werkt of mantelzorger bent, dan is de tijd die je investeert best een hap uit je dagelijks leven. Maar je kan er zeer goede resultaten voor terugkrijgen! Daarnaast maken de team-leden het zo comfortabel mogelijk voor iedereen en is de controle op de HGC wondpoli ook heel goed.

Tot slot nogmaals door de vriendelijkheid en deskundigheid van alle team-leden kreeg ik steeds meer vertrouwen in een goede afloop inzake mijn chronische wond waar ik al sinds begin juni mee liep. Chapeau!”

“Toen ik op 30 mei 2017 het intakegesprek heb gehad en kreeg te horen dat ook ik met mijn probleem baad had bij deze behandeling, kon ik mijn oren niet geloven. Op 6 juni 2017 begon mijn behandeling vol met stress en spanning: “Zou het echt waar zijn dat ook ik baad zou hebben?”. Ik geloofde dit nog niet echt, maar na 2,5 jaar pijn en de woorden van de behandelende arts: “U moet hier maar mee leven”, had ik niet veel hoop meer. Maar wat heb ik mij hier in vergist. Na zeker 2 á 3 weken voelde ik al verandering. De pijn werd minder en de jeuk was bijna weg. In de ongeveer 8 weken die lichamelijk zwaar waren, kon ik het toch vol houden door mijn man en de fantastische begeleiding van de artsen en begeleiders in de tank. Nu ik bijna klaar ben, is er zo veel veranderd. Ik ben zo blij dat ik deze kans heb gekregen en dat het personeel zo lief en begripvol is en je zo goed begeleidt. Iedereen verdiend deze ervaring.”

“Vanaf 30 juni 2015 ben ik al onder behandeling geweest van de huisarts en thuiszorg. Via het ziekenhuis ben ik gedotterd, er kwam weer bloed bij de wond, maar hoelang zou dat duren. Vier dokters keken naar de wond en maar één dokter, drs. Bol Raap, die mij adviseerde om zuurstoftherapie te doen (nog nooit van gehoord). Maar hij is mijn reddende engel geweest.

40 sessies in de tank. Niet te geloven, de wond is bijna dicht. Ik ben hier heel erg gelukkig mee. Een wonder dat dit mogelijk was. Niks eng in die tank, we waren een familie. Ik heb er wel 3 boeken uitgelezen. Wat een liefde en hulp heb ik ervaren. Ik heb maar één woord: zeer positief.

Ik wens het hele team van HGC Rijswijk heel veel succes in alles wat ze doen”.

”Hyperbare zuurstof tank. Wát? Hoeveel keren? Mijn hemel. Dat waren mijn eerste gedachten en die van mijn omgeving. Gelukkig is er sinds juni 2013 een prachtig centrum in Rijswijk. Voor mij heel dichtbij en anders had ik elke dag naar Amsterdam moeten forensen. Daar zag ik erg tegenop. Nu alleen tegen de te volgen sessies in de tank.

Ik heb maar een relatief korte behandeling gehad van 4 weken vooraf en 2 weken achteraf rondom een ingreep. Ter ondersteuning van het algehele genezingsproces.

Maar het is mij alleszins mee gevallen. Het centrum in Rijswijk is modern, licht, open, schoon. Maar wat vooral zo van groot belang was, de mensen daar. Zo hartelijk en zorgzaam, oplettend en professioneel. Tijdens de sessies wordt je nauwlettend in de gaten gehouden door zowel verpleegkundige in de tank, als de “operator” buiten de tank die het hele proces in de gaten houdt.

Voor wie dit avontuur nog moet gaan beleven: het is beslist uit te houden. Vermoeiend en ingrijpend, dat zeker, maar goed vol te houden voor iedereen. Samen met het personeel en de andere patiënten slaat u zich er doorheen, net als ik”.

“Hier mede wil ik u allen danken voor de behandeling welke ik bij het centrum met goed gevolg heb gekregen. In eerste instantie keek ik wat vreemd naar hypberbare zuurstof therapie met andere personen in de tank, onder druk en zuurstofmaskers op maar met de vakkundige begeleidingen fluitje van een cent. Het goede resultaat is mede te danken aan de prettige, vakkundige en ontspannen sfeer dat het gebouw en alle medewerkers uitstralen. Hierdoor is mijn voetwond van 5 x 3 cm ondanks ouderdoms suiker binnen een aantal weken genezen. Ik zal het centrum dan ook van harte aanbevelen bij anderen”.

”Niets dan lof, de entourage, het gebouw, faciliteiten, zoals verkleedruimten en de toiletten. De behandelkamers zijn altijd schoon, de medewerking van de dames die er werken, de verpleegkundigen in de tank zelf, de artsen. Kortom dit is mijn ervaring. Daarbij hebben de sessies enorm geholpen en mijn oedeem is helemaal verdwenen”.

”Geweldige mensen voor- en achter de schermen. Je voelt je geen patiënt hier, maar geborgen”.

“Ik heb de hyperbare zuurstoftherapie als iets wonderbaarlijks ervaren. Mijn hartelijke dank voor uw vriendelijke begeleiding en aandacht voor mijn probleem”.

“Ik ben doorverwezen door mijn arts, na twee operaties aan mijn linkerbeen. De wonden konden niet gedicht worden door de chirurg, dus was dit een goede optie om mijn wonden dicht te krijgen. De behandeling was super! Iedereen, maar dan ook echt iedereen, was zo behulpzaam met echt alles. Top team!”.

“Buiten het feit dat deze therapie, in combinatie met de uitstekende wondverzorging, mij heel veel goed heeft gedaan, heb ik de persoonlijke en vriendelijke behandeling door het zeer gemotiveerde en betrokken personeel als een warme deken ervaren. Ik bedank iedereen voor alle goede zorgen”.

“Ik heb deze therapie ‘gevonden’ op aanwijzing van een klant waar mijn vrouw werkt als alpha-hulp. Na inlezen op internet heb ik besloten om een verwijsbrief te vragen aan mijn huisarts en een intakegesprek te Rijswijk aan te gaan. Heel duidelijk werd door dokter Bol Raap uitleg gegeven aan mij en mijn vrouw en werden wij uitstekend geholpen door de dames achter de balie en van de nodige informatie voorzien. De groep waar ik acht weken in zat, was heel gezellig en de begeleiding in de tank, alsmede de operators waren professioneel. Wat een luxe; warme dranken vooraf, water in de tank en een snoepje om te klaren, fijne stoelen, keuze uit films, muziek en leesvoer. Ik heb er zeker baat bij gehad. De doktoren, de begeleiders/operators en de doktersassistentes: Heel erg bedankt!”.

“In het begin vond ik het best eng. Ik moest wennen aan het masker en de hyperbare kamer. Gelukkig bracht de begeleiding mij snel over die angst heen. De zwaarte van de behandeling was nauwelijks merkbaar als je de instructies goed opvolgt (druk op je oren etc.). De hele behandeling was goed te doen. Ik ben er nooit met tegenzin heen gegaan. Het was zelf gezellig. Het resultaat na acht weken is optimaal. Er is een merkbaar verschil tussen het begin en het einde van de behandeling. Ik kan het iedereen aanraden. Mijn dank aan alle artsen en verpleegkundigen’.

“Van tevoren had ik een angstig idee over hyperbare zuurstoftherapie. Door te gaan kijken hoe de hyperbare kamer eruit ziet en door het intakegesprek, was ik gerustgesteld. Alles werd goed uitgelegd en de eerste keer werd ik apart genomen en werd er extra tijd besteed aan de uitleg. Als je binnenkomt, kun je rustig koffie/thee gaan drinken, een praatje maken met je medepatienten en ontspannen een boek lezen. Het personeel en de doktoren zijn goed en makkelijk aanspreekbaar. Ik heb het als bijzonder positief ervaren”.

“Op 27 oktober 2010 werd bij mij protstaatkanker ontdekt en in januari en februari 2011 heb ik veertig bestralingen gehad in het Daniel den Hoed Oncologisch Centrum. Bij die behandelingen heb ik (late) bestralingsschade opgelopen in de endeldarm en dat heeft veel last en pijn tot gevolg. Bij toeval kwam ik er in die tijd achter dat een behandeling mogelijk was in de vorm van hyperbare zuurstoftherapie. Ik heb toen vanaf 18 mei tot en met 11 augustus 2011 zestig behandelingen gehad in Zwijndrecht, onder toezicht van dr. Bol Raap die daar medisch directeur was, en ben er uiteindelijk vrij van pijn uitgekomen. Ongeveer anderhalf jaar later is de pijn weer teruggekomen en adviseerde mijn uroloog toch weer hyperbare zuurstoftherapie. Inmiddels was ik op de hoogte van het feit dat er een nieuw centrum in Rijswijk voor hyperbare zuurstoftherapie geopend zou worden en hoopte dat dr. Bol Raap, een autoriteit op het gebied van hyperbare zuurstoftherapie, daar algemeen directeur zou worden. Ik heb me bij hem aangemeld en kon direct bij de opening op 24 juni jl. mee in de zuurstoftank. Inmiddels heb ik dertig keer in de tank gezeten en kan mezelf onderhand ervaringsdeskundige noemen en heb geen spijt van mijn keuze om te keizen voor het Hyperbaar Geneeskundig Centrum in Rijswijk, vanwege de volgende pluspunten.

De hyperbare kamer in Rijswijk is de grootste en meest geavanceerde in Nederland, waarin je kunt kijken naar films, muziekdvd’s en naar radiozenders kunt luisteren. Voor mij persoonlijk is het een verademing dat er airco in de kamer zit.

Sterke punten van de directie en medewerkers zijn de professionaliteit en het streven naar perfectie, waarbij je merkt dat de patient centraal staat en men voor een prettige, warme sfeer zorgt.

De contacten en het netwerk met de medisch specialisten en artsen in de ziekenhuizen, zorgen samen met de in het Hyperbaar Geneeskundig Centrum aanwezige artsen en begeleiders voor een compleet zorgpakket. De consulten verlopen vlot en er zijn korte lijnen naar de altijd aanwezige artsen en worden er regelmatig (tussentijdse) evaluaties gehouden. Verder is er apparatuur aanwezig voor hartmassage en een chirurg voor de wondverzorging.

Graag wil ik met dit schrijven ook eens de ervaring en waardering van een patient overbrengen en weet ik als ‘tankoudste’ dat het merendeel van ‘de tankers’ het met mij eens is”.

“Vijf jaar geleden ben ik bestraald op mijn onderbeen als gevolg van een tumor. In het begin had ik nergens last van, maar in de loop van de jaren kreeg ik steeds meer klachten, waardoor het lopen beperkt werd. Ik zag zuurstoftherapie in de krant staan en dacht: wie niet waagt, die niet wint. Ik ben blij dat ik het gedaan heb, want het resultaat is dat ik veel beter kan lopen en de pijn een stuk minder is geworden. Het is best wel een intensieve therapie, maar met de medepatienten en de aangeboden animatie gaat de tijd heel snel en als je net als ik resultaat merkt ben je het snel weer vergeten”.

“Toen mijn arts mij adviseerde om zuurstoftherapie te gaan volgen, moest ik daar eerst even over nadenken. Er was niemand in mijn omgeving die er iets van afwist, ook mijn huisarts niet. Toch heb ik besloten het te gaan doen. Ik had de keuze tussen het AMC en Rijswijk en heb gekozen voor Rijswijk, want dat leek mij beter dan zo’n groot ziekenhuis. Ik heb er geen spijt van dat ik dit ben gaan doen en ben er van opgeknapt. De zorg is er erg goed, ik kan het iedereen aanbevelen”.

“Deze periode heb ik als zeer fijn ervaren. Ik ben blij met de resultaten. De borst waar de onsteking zat is verzacht. De aandacht en gesprekken met de artsen en de medewerkers vond ik erg goed. Iedereen is erg behulpzaam. Ik ben zeer positief en tevreden”.

“Ik ben erg blij met deze behandeling. Het heeft mij erg geholpen. Ik heb geen pijn meer in mijn borst en ik kan beter lopen. De therapie zou ik iedereen aanraden”.

“De behandeling heb ik als zeer prettig ervaren, alsmede de begeleiding van het team en de wonzdverzorging”.

“Als patient van de zuurstoftherapie kan ik u melden dat mijn verblijf van 9 weken in de behandeling goede resultaten heeft opgeleverd. Na de operatie is mijn wond prachtig gesloten. Het gevolg is dat een kleine nabehandeling nog noodzakelijk is. De behandeling door het personeel is prima verlopen.Ook de hulp bij het plaatsen van het masker verliep volkomen probleemloos, men was altijd bereid om te helpen”.

“Er heerst een fijne sfeer in het centrum. De begeleiding is uitstekend en professioneel. Elke veertien dagen is er een evaluatie, waarbij de wonden goed worden bekeken en zonodig behandeld. Persoonlijk vond ik dit een zeer positieve ervaring, de wond is goed genezen. Wanneer men voor een behandeling in aanmerking komt, zeker doen! Het is niet vervelend, het kost alleen tijd, maar voor een goede gezondheid heb je toch alles over”.

“Ik vond het een goede ervaring. De behandeling heeft geholpen en het grootste deel van mijn klachten zijn verdwenen. De behandeling is minder eng dan ik had gedacht. De mensen zijn supervriendelijk en daardoor voelt het alsof je thuis bent (artsen, medewerkers, medepatienten)”.

“Beste mensen van het hyperbaar geneeskundig centrum: Heel hartelijk dank voor de prima behandeling en verzorging! Met een tevreden gevoel, kan ik terugdenken aan de behandeling en aan de super vriendelijke medewerkers. Ga zo door, de patienten na mij zullen u er ook dankbaar voor zijn”.

Menu