Patiëntervaringen

Van te voren vond ik het spannend om aan de behandeling te beginnen. Alle lof aan de medewerkers die mij in mijn moeilijk eerste dagen er doorheen hebben gesleept. Ze nemen de tijd voor je, zijn een luisterend oor, stellen je op je gemak en zoeken met je mee naar oplossingen om je zo comfortabel mogelijk te voelen. Ze zijn allemaal vriendelijk en scheppen een huiselijke/ gemoedelijke sfeer.

In het begin van de behandeling (de eerste weken) was het door mijn long covid erg zwaar, gezien de veelvoud van prikkels en mijn lage energie niveau. Naarmate de behandeling vorderde kon ik de behandeling steeds beter ondergaan.

Wel is duidelijk dat de behandeling van long covid nog in de kinderschoenen staat en er nog veel onderzoek nodig is.

Het was een zeer fijne ervaring geweest. Het personeel was heel aardig en behulpzaam. De artsen waren heel vakkundig. Ik heb ook een goede band met mijn tankgenoten. Dat hielp mij om er doorheen te komen. Door de behandeling heb ik minder last van mijn klachten. Daarvoor ben ik heel dankbaar.

Na een operatie ben ik grote wond rijker. Het ziekenhuis wist er geen raad mee en stelde voor om naar het Hyperbaar Geneeskundig Centrum in Rijswijk te gaan. Het ontvangst van de artsen was indrukwekkend, een paar dagen later zat ik dagelijks (totaal 60 maal) in de zuurstof tank. Wat mij daar te wachten stond, was ongelofelijk, ontzettend hartelijke mensen die je door de therapie lijden. Vervolgens na diverse behandelingen op de wond[poli heb ik een vacuümpomp gekregen om de genezing te bespoedigen. Alles was gewoon perfect. Ik ben nog niet geheel genezen maar het gaat goed komen. Nogmaals iedereen ontzettend bedankt.

Mijn ervaring met zuurstof therapie is positief. Mijn pijnklachten zijn veel minder geworden en voel mij lichamelijk beter.
Ik raad het iedereen aan.

Bedankt! Ik ben geadviseerd om na een niet genezen van een grote hoofdwond contact op te nemen met hyperbaar geneeskundig centrum Rijswijk. Ik ben daar zeer goed behandeld in een prettige sfeer met een zuurstofbehandelingen. Na 5 weken was er al een behoorlijk herstel zichtbaar en na 10 weken was de wond zo goed als dicht. Je moet even wennen aan het verblijf in de zuurstof-tank maar het is mij zeer bijzonder meegevallen en het resultaat echt een verrassing!!

Wat fijn dat ik deze therapie kon volgen. Pijnklachten zijn afgenomen dus zeer positief. De personeelsleden zijn zeer betrokken en hulpvaardig, chapeau! Soms was hun geduld jaloersmakend. HGC is een geoliede machine.

Ik ben heel netjes behandeld, heb er een goed gevoel aan overgehouden. Zeer vriendelijke personeelsleden van de cabine en de doctoren ook allemaal zeer behulpzaam. Altijd een luisterend oor voor je en tussendoor vragen hoe het gaat. Dank voor de goede zorg.

Het is pittig om 40x de therapie te volgen, maar als je vanaf binnenkomst tot en met vertrek vriendelijkheid ontmoet, is het geen straf. Heel tevreden over de behandeling. Mijn dank daarvoor!

Ik heb veel baat gehad bij de zuurstof en oedeemtherapie. Ik voel mij energieker en meer helder in mijn hoofd. Compliment voor huidtherapeute Merel, erg professioneel, deskundig en patiëntvriendelijk. Pijnklachten zijn verdwenen. Ook een compliment voor de medewerkers van het centrum. In welke functie dan ook: vriendelijk, terzake kundig en patiëntvriendelijk.

Vanaf het ontvangst in het centrum ben ik goed opgevangen. Intake gesprek uitstekend verlopen, alle medewerkers zijn zeer behulpzaam en service gericht. Ook de sessies in de tank verliepen uitstekend. Een behandeling in dit centrum kan ik bij iedereen aanbevelen!

Langs deze weg wil ik mijn bijzondere dank uitspreken over de zeer sympathieke behandeling van het hyperbaar geneeskundig centrum. Zowel de medische staf als ook de administratieve staf verdienen een pluim voor hun fantastische behandeling naar de patiënten toe. Ik zal het centrum bij iedereen aanbevelen. Het was voor mij zeker geen straf om hier behandeld te worden, en wens het centrum nog heel veel succes.

Ten gevolge van de bestraling voor een prostaatbehandeling kreeg ik na afloop last van regelmatig bloedingen. De toegediende hormonen hadden mij kortademig gemaakt. Nu adem ik veel beter, de bloedingen zijn gestopt en ik voel me veel energieker!

Heel prettig en vriendelijke behandelingen, ik heb de sessies goed doorstaan.
Zeer deskundige begeleiders en verzorging.

Ik vond de zuurstoftherapie een grote meerwaarde, mijn wonden zijn volledig hersteld. Goede service, vriendelijk personeel, iedereen is bereid om mee te denken om zo “op maat” mogelijk de therapie te kunnen aanbieden. Ik heb de therapie als prettig ervaren.

Ik ben in totaal 10 maanden bij jullie behandeld met enkele pauzes , veroorzaakt door additionele operaties aan mijn linker been en voet.

Na de laatste ingreep in februari  is de wondgenezing goed op gang gekomen en is het eind in zicht.

Het H.G.C. is een zeer professioneel bedrijf met een fantastische groep mensen die de patiënt centraal stellen.

De dames van de receptie, de “tank” begeleiders, de medici en verpleegkundigen zorgen ervoor dat het , elke dag weer, voelt als thuiskomen.

Ik ben blij dat de behandeling klaar is maar ik zal mijn vrienden van de tank missen.

Het is mij 100% meegevallen. Het personeel is erg behulpzaam, goede artsen en wondzorg. Het taxivervoer is buitengewoon goed geregeld (complimenten voor de chauffeurs). Mijn wonden zijn boven verwachting dicht gegaan. Ik ben alle mensen van het HGC enorm dankbaar en kan het iedereen met moeilijk genezende wonden aanraden!

De eerste keer in de zuurstoftank was voor mij ook best een dingetje. Allereerst kon ik niet klaren en best een eng iets. Op aanraden van Dhr. R. Bol Raap heb ik buisjes laten plaatsen en nergens meer last van gehad. Nu ik de tank ga verlaten, ben ik best van slag. Ik heb er vrienden voor het leven gemaakt. Je zit eigenlijk allemaal in het zelfde schuitje en dat schept een band. Ik ga iedereen, ook het personeel, ontzettend missen.

Langs deze weg wil ik alle medewerkers bedanken, die hebben meegewerkt aan het herstel van de ernstige wond aan mijn voet.

Ik ben naar mijn mening en de mening van vele anderen bij uw centrum, wonderbaarlijk snel genezen door de zuurstof therapie (3 a 4 weken).

Hoewel ik tegen het verblijf in zo’n tank opzag, heb ik het verblijf met andere lotgenoten als zeer prettig ervaren, daarnaast was ook het vervoer prima geregeld en was er heel gezellige communicatie met de chauffeurs.

Alles bij elkaar een echt succes verhaal, de behandeling bij het hyperbaar geneeskundig centrum.

Na 5 weken behandeling bij huisarts en 6 weken behandeling bij de wondpoli in het LUMC te leiden, leek de situatie m.b.t. de wond aan mijn voet werkelijk om moedeloos van te worden. Dr. L van Doorn dienstdoend hoofd van de wondpoli heeft toen besloten mij naar het hyperbaar centrum in Rijswijk te sturen.

Ik zag daar erg tegen op, ik houd niet zo van die afgesloten ruimtes om in te verblijven.

Maar na de eerste behandeling, viel me dit heel erg mee, het was op zich nog wel gezellig met lotgenoten in zo’n tank. Verder ondervond ik weinig problemen van de zuurstof therapie. Ik was ingepland voor 8 weken zuurstoftherapie, maar na  de eerste week was er al een aanzienlijk herstel van de wond waarneembaar, na 3 weken was de wond al zo goed als dicht. In week 4 was de wond volledig genezen.

Voor de wond aan mijn voet, heeft deze zuurstof therapie zeer sterk bijgedragen aan mijn herstel.

Wat in de voorgaande maanden niet was gelukt, is in Rijswijk in 1 maand wel gerealiseerd.

Bij deze wil ik nogmaals alle medewerkers bedanken, die hebben bijgedragen aan het herstel van de wond aan mijn voet.

Hierbij mijn ervaring van 8 weken in het centrum in Rijswijk. Woorden schieten mij eigenlijk te kort. De zorg in het centrum was optimaal! Voor elke patiënt was zoveel aandacht! Mijn dank is ongelooflijk groot!!

Het heeft veel indruk op mij gemaakt, ik heb goede ervaringen, goed begeleid en zeer vriendelijk personeel. De therapie is perfect, ik ben er van opgeknapt!

Goede ervaring en behandeling, zeer fijn en correcte medewerkers. Prettige taxi chauffeurs, fijne gesprekken met artsen en vriendelijke dames bij de receptie.

Ik heb ongeveer 30x zuurstof behandelingen gehad en wondzorg. De wonden aan mijn voet zijn bijna genezen. Ik heb van deze behandeling veel profijt gehad. Ook het personeel en de artsen doen het uitstekend, niet dan lof!

Ik werd enkele weken in dit centrum behandeld. Veel dank aan het hele team van het centrum voor hun hulp, goede houding en positieve emoties. Deze behandelingen hebben mij goed gedaan. Ze hebben de algemene toestand van mijn lichaam verbeterd en mij in staat gesteld om met hernieuwde kracht verder te leven. Hartelijk dank!

Ik ben erg blij dat ik de therapie gedaan heb. Na 2jaar gehoord te hebben dat er niets aan mijn pijn te doen was, is de pijn (als gevolg van bestralingsschade) na 40 behandelingen nagenoeg weg te zijn!

Ik zou het iedereen met deze klachten (na bestraling bij borstkanker, tussen ribspierontsteking die steeds weer opsteekt) aanraden en zou ziekenhuizenartsen adviseren iedereen hierop te wijzen! Het kan veel leed (pijn) besparen!

De therapie bij het HGC Rijswijk heeft mij fantastisch geholpen. De therapie heeft gewerkt bij meerdere wonden op mijn benen en de therapie is prima te ondergaan. Geen enkel probleem. Daarnaast is de wondzorg die wordt gegeven uitzonderlijk professioneel en zeer toegewijd. Bij mij zijn mooie resultaten bereikt bij deze zeer vriendelijke mensen! Zeer aan te bevelen.

Een hardnekkige wond onder mijn linkervoet die eigenlijk steeds groter en dieper werd en daardoor gevaarlijk werd. Toen heeft het ziekenhuisteam besloten om mij door te verwijzen naar het Hyperbaar Geneeskundig Centrum te Rijswijk Z-H. Vanaf de 2de dag van de 30 dagen is de wond gaan genezen, iedere week de wondpoli aldaar bezocht waar de chirurgen, artsen en de wondverpleegkundigen heel deskundig de wond en de voortgang van de genezing beoordeelden.

Uiteindelijk eind maar 2023 ontslagen waarbij ik een heel groot compliment wil uitdelen aan alle teamleden van de receptie en al het personeel bij de zuurstoftank voor de zeer persoonlijke benadering naar de patiënten toe! Ook een belangrijk onderdeel van het genezingsproces Chapeau!

De afgelopen 10 weken heb ik 50 sessies in de zuurstoftank gezeten voor long Covid klachten. De eerste dag vond ik het best spannend, maar door de professionele en ontspannen begeleiding werd ik snel gerustgesteld.

De eerste 6 weken merkte ik weinig verschil en was ik bang dat ik moest stoppen omdat ik nog vermoeid was door de intensieve behandeling.

Tot mijn verbazing bleek het de 7de en 8ste week toch opeens beter te gaan, waardoor ik verder ben gegaan tot 10 weken. Nu ik klaar ben merk ik nog beter dat mijn klachten verminderd zijn doordat ik:

 • Niet meer overdag hoef te slapen, maar steeds even rusten genoeg is;
 • Meer activiteiten kan ondernemen zonder erge terugval;
 • Al 4 weken geen last meer heb gehad van een zieke/ koortsige vermoeidheid maar na inspanning alleen een “slaperige” vermoeidheid ervaar;
 • Weer herstel van slapen en rustmomenten.

Ik ben zeker nog niet de oude, vooral fysieke klachten zoals hartkloppingen en spierzwakte zijn gebleven, maar ondanks dat heb ik absoluut geen spijt dat ik dit traject heb mogen volgen! HGC Rijswijk; heel erg bedankt voor de fijne begeleiding en het meedenken bij deze nieuwe ziekte!

In eerste instantie zag ik er erg tegenop om 8 weken, a 5 dagen achtereen heen en weer te gaan, maar uiteindelijk is dit erg meegevallen.

De sfeer onderling met mede patiënten en personeel heeft hier zeker aan bijgedragen. De zuurstof therapie heeft zeker geholpen om de klachten te verminderen.

Jullie zijn een prettig en goed team die de patiënten super goed helpen en begeleiden.

Op voorstel van dr. M.A. de Jong van het LUMC heb ik – na meerdere keren de ziekte slokdarm kanker overwonnen –  zoals bestralingsschade en daarna ook nog een bacteriële infectie – de zuurstoftherapie gevolgd.

In het verleden heeft dr de Jong al meerdere malen ervoor gezorgd dat ik de juiste behandeling kreeg- waarbij hij ook zelf daadwerkelijk aan heeft meegewerkt om dat te regelen- dat ik een aantal ziektes met de letter “K” en daarna de bacteriële infectie en bestralingsschade- nu hopelijk heb overwonnen.

Dr. de Jong heeft v.w.b. de inhoud van de (langere) periode van de zuurstof therapie voor mij en mijn gezondheid veel heeft kunnen betekenen.

Na in totaal 53 sessies ben ik zeer tevreden over de behandeling, de zorg en de vriendelijkheid van het personeel van het “hyperbaar geneeskundig centrum”.

Alles was bij “het hyperbaar geneeskundig centrum” goed geregeld en er heerst een ontspannen en gezellige sfeer.

Ook is er op alle fronten deskundig en vriendelijk personeel aanwezig.

Dit betreft de artsen (maar ook de artsen van de (wond) poli op de 1ste etage) en uiteraard ook voor de medewerkers die als begeleiders zitting namen in de zuurstof tank.

Bij binnenkomst werd je vriendelijk verwelkomt door de medewerkers van de balie waar je de behandelkaart moest worden ingeleverd.

Nadat je na twee uur weer uit de zuurstoftank kwam wisten deze medewerkers alle namen van de patiënten en werd de afsprakenkaart weer overhandigd zonder je naam te noemen..

Ook de tussentijdse gesprekken met de artsen waren vriendelijk, deskundig en medelevend.

Er heerst dan ook een ontspannen en gezellige sfeer in een super schone omgeving.

Al met al geef ik cijfer 9,8 (dus wat betreft dicht bij de 10) als geheel cijfer voor de behandeling.

Tank ervaring 28 september t/m 14 december 2022. Waarom weer zuurstoftherapie?

1ste keer zuurstoftherapie is ongeveer 8 jaar geleden na borstsparende operatie (chemo/ bestraling ribben gebied om mij  borst intens bestraald en na te zwaar tillen ribben gebroken en ingescheurd). Pijn verdween/ huid geheeld na zuurstoftherapie na zuurstoftherapie. In coronatijd bijna 2 jaar minder sport/ zwemmen, minder bewegen doet mijn huid, lijf van binnen waaronder ribben/oksel/buik/borst en arm erg veel pijn. Littekenweefsel en bindweefsel is hard en er zit weinig beweging in. Iedere dag pijn bij bewegen/ sport en slapen een soort prikkeldraad pijnlijk gevoel in mijn lijf van liezen tot m’n ne en schouders. Thuis oefeningen en op het roeiapparaat blijkt niet genoeg , en dan word mijn lijf iedere week gedraineerd om het vocht af te voeren uit mijn lichaam. Eerst iedere 5 weken en dat werd elke week.

Tot dat ik weer in Rijswijk terecht kwam en na intake kon ik bijna gelijk starten. Na 4 dagen reageerde mijn lichaam al op het zuurstof en hierdoor werd ik ook erg moe. Een teken dat mijn lichaam hard aan het werk is, ook de fysiotherapeute diegene me al ruim 9 jaar behandeld. Ik voelde na 2 weken mijn lichaam veranderen, mijn pijn werd minder en nu na 40x ben ik pijn vrij. In shock lig ik om de week bij de fysiotherapeut op de behandeltafel voor lymfklierdrainage. Mijn huid voelt super zacht aan en van binnen bij ribben/ borst en buik voel ik bijna geen pijn meer. Ik krijg telkens andere oefeningen mee van de fysiotherapeut om arm en schouder weer wat spieren betreft sterker te maken, want ondertussen was ik linkshandig geworden. Zo fijn om bijna geen paracetamol meer te moeten slikken en  ook Naproxen voor de nacht gebruik ik niet meer. Had ook verdovingszalf, maar ook dit gebruik ik niet meer, heb wel spierpijn in arm van het oefenen.

Het team van de heer Bol Raap is lief, zorgzaam en doet fantastisch werk. En als het weer nodig blijkt te zijn want dat weet je helaas nooit. Ook het personeel in en buiten de tank zijn toppers en begeleiden een ieder erg goed en kundig. Het is enorm fijn dat ze er zijn om je door de dagen/weken en maanden heen te begeleiden, want mentaal vond ik het best pittig maar samen toch echt sterk een ieder op zijn eigen manier.

De reden voor behandeling HBOT was vanwege vetnecrose en abcesvorming na een borstsparende operatie en reductie mamma rechts.

De wond heelt snel door de zuurstoftherapie waardoor ik na 5x al niet meer de wond kon spoelen.

Ik heb een goede en prettige ervaring gehad bij de HBOT. Het is een prettig team, leuke begeleiders – allen erg verschillend en ervaren.

De tank zat wel vol met allerlei verschillende mensen, leeftijden en hun mankementen zeg maar.

Soms was het zelfs gezellig, soms waren mensen te moet, alles mag en alles kan! De snoepjes gaven troost zeg maar 😊.

Wanneer iemand last heeft met klaren wordt er adequaat en prima geholpen! Ook op de wondpoli zijn erg kundig, aardig en behulpzaam!

Op basis van mijn long- Covid klachten, ben ik door het Hyperbaar Geneeskundig Centrum in staat gesteld HBOT te volgen. Een bijzondere situatie dat hiervoor nog geen indicaties worden afgegeven.

Ik ben gestart met 40 sessies waar nog 10 sessie aan toegevoegd is, vanwege de sterke verbetering na 30 sessies. Mijn long- Covid klachten (cognitief) zijn sterk afgenomen. Ik kan weer voorzichtig deelnemen aan het gezinsleven, zonder dat ik na 30 minuten eindeloos moet rusten. Ook ben ik weer in staat wat eenvoudige karweitjes te doen in en om het huis. Wel met in achtneming van rust momenten.

Uitspraak van mijn vrouw: “ ik heb mijn man weer terug “.

Na de bestraling van mijn rechter borst na 3 operaties i.v.m. speekselklierkanker had ik nog veel last van pijn in ribben en trekken van littekens en borstspier. Autorijden met een gordel dragen was zeer gevoelig, litteken trok erg en was op verschillende plekken pijnlijk. Na 30 keer in de tank gingen het litteken en alle ribben duidelijk minder pijn doen. Het litteken werd losser en de fascia waren makkelijker op te rekken. Na 40 keer bleef het hele litteken gebied veranderen dus heb ik er nog 20x bij gekregen. Dit was een goede zet, want het hele bestralingsgebied voelt duidelijk minder als een harnas aan. Met de groep in de tank hebben we het gezellig gemaakt en iedereen was betrokken met elkaar. Hierdoor en door de prettige begeleiders in de tank was het goed vol te houden.

Ik ben blij dat ik deze 60 sessies heb mogen doen en hoop dat resultaat zo zal blijven. Dit maakt het leven een stuk draaglijker.

Mijn ervaring is:

Ik heb deze behandeling ondergaan met goed resultaat. Ik mijn voet tot op heden heb kunnen behouden! Acht weken met de taxi er heen geweest. Het is een langdurige behandeling, zag er ook tegen op. Maar met zo’n goed resultaat heb ik het er graag voor over. Die acht weken, is achteraf maar een poosje geweest.

1 jaar na de prostaatkanker en operatie en behandelingen, heb ik late bestralingsschade gekregen.

Ik had bloed en bloedstolsels in de urine gekregen. Behandeld 1 week in het ziekenhuis, spoelen van de blaas. Bij verlaten van het ziekenhuis geen bloedstolsels meer in de urine, maar de binnenkant van de blaas was beschadigd. De arts rade aan om hyperbare zuurstof therapie te doen bij het HGC in Rijswijk.

Ik heb 38 keer therapie gehad, was goed te doen! Heel erg goed begeleid de eerste keren, en het was ook een leuke groep mede tankers!

Na 25 keer, onderzoek gehad aan de blaas door de uroloog. De binnenkant van de blaas was al duidelijk aan het genezen, de uroloog was daarover zeer tevreden.

Ik heb ook last van incontinentie, daar is nog geen verbetering, kan misschien later nog beter worden. Het is een goede beslissing geweest om de zuurstof therapie te doen. Ik kan het een ieder aanraden, als er een medische reden zijn om de hyperbare zuurstof therapie te doen in Rijswijk.

De hyperbare behandeling heeft aan al zijn verwachtingen voldaan. Het genezingsproces is ook daadwerkelijk versneld en de persoonlijke en professionele aanpak van de specialisten, verplegers, balie en de begeleiders heeft hier een bijdrage aan geleverd.

Eigenlijk alleen maar lof voor iedereen. Als extra is het contact en leuke gesprekken die men heeft met de patiënten. Ik zou deze behandeling zeker aanbevelen.

Op 23 juni 2022 ben ik begonnen aan de 40 tal sessie in de cabine. Na jarenlang problemen gehad te hebben met open wonden onder mijn stoma- plak. Na een paar sessies was al resultaat te zien. Nu na 40 behandelingen is het onmogelijke waar geworden en zijn de open wonden na jaren dicht gegaan, waar ik heel blij mee ben.

Over de artsen en het personeel in de cabine ben ik zeer tevreden, ook over het overige personeel.

Het wonder is geschiet!

Mijn wonden aan enkels wilden maar niet genezen een half jaar pijn en niet slapen tot ik het aanbod van een arts in het Reinier de Graaf kreeg van de Hyperbare zuurstof behandeling. Genezing begon na 5 keer in de zuurstof tank al, de wonden werden rustiger en veel minder pijn!!

Nu 34 keer geheel genezen wat een geluk ondanks mijn diabetisch.

Na de behandeling van de prostaatkanker d.m.v. bestraling en hormoontherapie bleven restklachten over als bloed bij de ontlasting.

Op aanraden van zowel de bestralingsarts als mede mijn huisarts heb ik mij aangemeld bij het HGC.

Dit is geen slechte keuze geweest. De goede opvang, voorlichting van alle medewerkers hebben er toe bijgedragen dat ik mij snel op mijn gemak voelde.

8 weken behandeling waren best wel intensief en gaven een best wel grote impact op je leven, toch waren ze snel voorbij.

Dit alles door een leuke groep patiënten, die elkaar steunden en waarmee een goed contact was, waarbij iedereen respectvol werd behandeld.

De fijne begeleiding van het dagelijkse ritueel van de tank was er mede de oorzaak van een ontspannen en zelf wel een gezellige periode, waar spanning, een traan, en een lach zich afwisselde.

Ik heb er baat bij bijgehad, de klachten zijn nagenoeg verdwenen en heb daar geen last meer van.

Dank aan alle medewerkers van het HGC die daaraan hebben bijgedragen. Ik kan deze behandeling dan ook van harte aanbevelen aaneen ieder die met dit soort diagnoses te maken krijgen.

Ik ben geen man van veel woorden en lange zinnen.

De hele behandeling heeft gelukkig resultaat gehad! Al zijn we er ook 3 maanden mee bezig geweest. De pijn die ik had voor ik aan de sessies begon is spoedig verminderd!

Het was fijn dat de wond zorg gelijk ma de sessie boven kon. En de vriendelijke begeleiding en uitleg rondom heb ik zeer gewaardeerd.

De hyperbare zuurstof therapie is met 4 weken maal 5 werkdagen een hele investering in tijd, maar zeker de moeite waard.

Mijn overactieve blaas, die het gevolg was van bestraling tegen prostaatkanker, is gekalmeerd met een normale dag verloop als resultaat.

Mijn dank aan de zeer vriendelijke en attente staf van het centrum die dit mogelijk hebben maakten.

Mijn ervaring met hyperbare zuurstoftherapie:

De behandelmethode heb ik als patiënt met zeer slechte bloedvaten positief ervaren.

De genezing van de wond in mijn voet is na een bezoek van 7 weken, 5 dagen per week, met 2 uur per sessie in de zuurstoftank, genezen, met als resultaat dat de wond volledig dicht is.

Niet wetende wat mij te wachten stond, heb ik alles positief ervaren mede dankzij de prettige manier van de aanwezigheid van de begeleider of begeleidster die de mensen direct op hun gemak stelt .

Met het starten van de sessie loopt de temperatuur op tot ongeveer 28 graden Celsius wat al snel als redelijk wordt ervaren.

Bij het begin goed “klaren” (het vrij maken van de druk op de oren) en dan gaat het eigenlijk vanzelf, kijkend naar de getoonde film die wordt afgespeeld is de 2 uur heel snel voorbij.

Al met al was het voor mij wel een vermoeiende ervaring. maar wel met een fijn resultaat.

Ik heb het heel prettig ervaren vooral hyperbare zuurstoftherapie. Ik ben heel tevreden over de zorg en vriendelijkheid van jullie medewerker(s) en de wondkliniek. De behandeling word nog voortgezet en hier ben ik blij om, omdat het nog niet helemaal genezen is.

Maar ik hoop in de loop van de maanden dat het wel gebeurd en dat ik geen pijn meer zal hebben. Verder heb ik geen op of aanmerkingen betreffend de behandeling in de kliniek.

Ik vind dat jullie fantastisch werk leveren en jammer dat ik een paar keer heb gemist.

Complimenten voor het fantastische werk dat jullie verrichten.

Ik hoop dat er nieuwe patiënten dit ook zullen ervaren .

Bedankt voor alles.

Inmiddels 3x de zuurstoftherapie ondergaan. De 1ste 2 keer met volledig succes. De laatste sessie ben ik nog mee bezig en ga ervan uit dat ook deze keer met succes zal worden afgerond.

Al met al een zeer goede ervaringen opgedaan, fijne kliniek met zeer aangenaam personeel/ artsen en doctoren.

Deze instelling beveel ik zeker aan.

Het belangrijkste de behandeling had effect maar ik ben ook zeer tevreden over de organisatie. Alles loopt als een trein na binnenkomst. Je kunt ook altijd contact opnemen bij vragen. De sfeer is ook goed. Fijn dat er vervoer van en naar huis was geregeld. Kortom: een prima totaal pakket.

Ik kwam bij het HGC met een wondje op mijn enkel. De wond ging ondanks behandelingen niet dicht.

Nu, na 7 weken in de zuurstoftank, is de wond dicht! Geweldig!!

Op mijn leeftijd (91 jaar) is de belasting van elke dag op en neer naar Rijswijk groot maar ik heb het er voor over gehad.

Fantastisch dat u dit heeft weten te realiseren.

Erg bedankt hiervoor.

Ik had onder mijn linker voet een wond van 2cm bij 1.5 en 1.2 cm diep. Onder behandeling in het ziekenhuis maar na 8 maanden geen verbetering.

Toen in contact gekomen met Hyperbaar Geneeskundig Centrum te Rijswijk. Reeds na 2 dagen in de zuurstof tank kreeg ik al een reactie in mijn voetwond. Na 1 week was de wond al wat kleiner en na 6,5 week was de wond dicht en kreeg ik ontslag.

Uitstraling: professioneel en zeer patiënt gericht.

Betrokkenheid: zeldzaam hoog op alle niveaus.

 • chauffeurs die de patiënten halen en brengen;
 • receptie en administratie;
 • verpleegkundigen en gipsmeester;
 • artsen en chirurgen zeer mensgericht.

Resultaat: een geweldig sterk team dat werkt met plezier en vanuit het hart, waarmee de patiënten een zeer positieve impuls ontvangen dat zeker de genezing ondersteunt.

Als ‘genezen’ ex longkanker patiënt ben ik deze behandeling ondergaan, aangezien ik 10 jaar na behandeling (chemoradiatie + operatie)nog steeds veel last had van kortademigheid en pijnklachten aan de borstkas (ribben).

 • het gevoel na de sessies: beter en rustiger kunnen ademen;
 • minder stijfheid in schouder;
 • minder hoestprikkels;
 • minder pijn aan de ribben.

Nadat ik aan een Charcot voet ben geopereerd heb ik 40 sessies hyperbare zuurstoftherapie gevolgd. Na 4 weken waren de wonden dicht. Het was intensief maar ter plekke werd alles goed geregeld, zowel het vervoer als de behandeling. Het volgde elkaar prima op. Voor rolstoel gebonden patiënten hoeft de rolstoel geen belemmering te zijn om deel te nemen aan de sessie. Kortom, een echte aanrader voor wie nog twijfelt om daadwerkelijk met de behandeling te starten.

We hebben veel ziekenhuizen bezocht eerst hier in de regio maar ook in Amsterdam. Uiteindelijk werden we in het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk doorgestuurd naar het HGC in Rijswijk. Dat was in april 2021 om een behandeling te ondergaan met zuurstoftherapie bij Dr. R. Bol Raap. Eerst veel sessies in de tank en elke week wondzorg, dat ging heel goed de wond was dicht en ik werd ontslagen. Achteraf toch iets te optimistisch want mijn voet ging weer open. Ik kreeg van Dr. R. Bol Raap een tweede kans en de behandeling werd weer voortgezet met zuurstof sessies en hele goede wondzorg. Mijn been ging in het gips, elke week weer opnieuw, er werd transplantatie materiaal uit mijn boven arm gehaald en dat zorgt dat de wond mooi geneest. Wel blijf ik nog voorlopig 1x per week wondzorg krijgen. Het oude gips gaat eraf, wond word goed bekeken en verzorgd en weer nieuw gips aangelegd door Frits of Chris.

Ik ben heel blij voor de goede nazorg van alle medewerkers in het HGC en ik ben Dr. R. Bol Raap heel dankbaar. Ook het taxivervoer is geweldig. Erg bedankt team HGC.

Heel veel baat gehad bij de behandeling.

 • goede begeleiding, vriendelijke medewerkers, goede wondverzorging
 • geen gedoe met vervoer, dit werd geregeld.

TOP.

Na verwijdering van een borstprothese groeide de wond niet dicht. Dankzij de zuurstoftherapie in combinatie met de vacuümtherapie  kwam na ruim 50x in de tank de groei op gang.

En toen ging het best hard. Dus hou vol want een bestraalde huid heeft écht lang de tijd nodig om te herstellen. Veder complimenten voor het gehele team. Het is enorm tijdrovend maar ben altijd  met plezier gegaan. Dank jullie wel!

Na een teenamputatie werd mij geadviseerd gebruik te maken van de zuurstof therapie.

Ik had daar in het verleden (2013) al ervaring mee. Toentertijd beviel de behandeling mij uitstekend.

Ik moest mede door de wondgrootte wel wat meer sessie doen, maar het uiteindelijke resultaat was zeer boven verwachting. In 2019 heb ik gelukkig het licht gezien om te stoppen met roken, mede daardoor ging mijn huidige behandeling zeer snel. Ik raad deze behandeling voor een ieder die met wondproblemen zit strek aan. Ook zeker hulde aan de behandelend artsen en het begeleidend personeel.

Ik schrijf namens mijn man omdat hij moeite heeft met schrijven.

Mijn man en ik zijn uitermate tevreden over de behandeling in het hyperbaar geneeskundig centrum. Zowel over de behandeling als over de begeleiding.

Iedereen was uiterst vriendelijk, het vervoer werd heel goed geregeld en de arts belde mij geregeld om over de voordering van mijn man. De grote wond die hij aan zijn onderbeen had, is ook mooi genezen.

Wij zijn heel tevreden en heel dankbaar, over de goede behandeling en begeleiding!

Na drie intensieve behandelingen (met helaas slechts gering resultaat) In verband met bestralingsschade (prostaatkanker) ben ik door de specialist afd. Endoscopie verwezen naar het Hyperbaar Geneeskundig Centrum te Rijswijk. Een eerdere verwijzing door de specialist en mijn radioloog naar het HGC had ik afgewezen vanwege de te verwachten impact van zo een traject (wekenlang iedere dag 2 uur zag ik niet zitten). Heb daar achteraf spijt van. Had beter direct kunnen kiezen voor het HGC. Elf weken behandeling zijn omgevlogen. Na 4 weken waren de eerste resultaten merkbaar. Na 11 weken was mijn probleem (bloedverlies) verholpen. Ik ben de artsen en alle medewerkers van het HGC erg dankbaar voor de klantgerichte en professionele verzorging en begeleiding. De begeleiding in de cabine gebeurt door gemotiveerde medewerkers die alles goed in de gaten houden. Het contact met andere patiënten in de cabine heb ik als bijzonder aangenaam ervaren. Een ieder had een luisterend oor voor elkaars (medische) problemen, maar er was ook ruimte voor een gulle lach. Voor mensen met bestralingsproblemen beveel ik de zuurstofbehandeling van harte aan, het helpt echt! Ten slotte ook een compliment voor het taxivervoer (uitstekend geregeld) en de chauffeurs, die er voor zorgden dat een rit van en het HGC nooit vervelend was.

Na verwijzing, in het HGC Rijswijk erg vriendelijk ontvangen en na het intake gesprek met de vestigingsarts dr. R. Lalieu kon ik vrijwel direct beginnen met de zuurstof behandeling.

Nadat de  tank onder druk wordt gebracht zijn er 4 sessies van 20 minuten met een 5 minuten pauze. Men blijft in de tank, je krijgt water en snoepjes die helpen je oren te klaren, als de tank onder druk gebracht wordt, de eerste 10 minuten. Er is altijd een begeleider bij. Ik las een boek of keek naar de video, de tijd gaat dan redelijk snel voorbij.

Ik heb de sessies ervaren als een weg naar herstel, wekelijks kom je op de wondpoli ter controle, waar Dr. R. Bol Raap, de hyperbaar geneeskundige arts, de wond bekijkt en indien nodig medicijnen voorschrijft. De verpleegkundige overlegd mee.

Ook wordt er oedeemtherapie aangeboden, hetgeen nuttig is voor het herstel. Dit is een welkome, plezierige behandeling van ongeveer 30 minuten gedaan door M. Aalbers.

Op elk moment kan je vragen een arts te spreken. De sfeer in deze kliniek is erg geruststellend, betrokken en zorgzaam. Alle medewerkers zijn enorm ervaren in alle wondproblematiek. Je voelt je veilig. De kliniek in Rijswijk is makkelijk te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid.

De kwaliteit van de door HGC verleende zorg was naar mijn inziens zeer professioneel en accuraat.

Goede begeleiding, voorzorgsmaatregelen en  vooral een vriendelijke benadering. Alles wordt gedaan om eventuele besmetting i.v.m. het corona virus in de groep te voorkomen.

Over de impact van de behandeling op mijn klachten, kan ik alleen maar aangeven dat ik ze niet meer heb. Ik kan niets noemen wat een hyperbare zuurstof therapie in de weg zou kunnen staan.

Ik ben heel erg tevreden met de genezing van de wond dankzij de hyperbare zuurstoftherapie.

Voor mij is het een wonder wat er is gebeurd, de wonden zijn goed genezen en nu dicht.

De artsen en het personeel zijn heel attent met alles. Ik raad dit dan ook aan iedereen aan.

Bedankt voor alle goede zorgen.

Dit is mijn ervaring met de hyperbare zuurstoftherapie:

Ik werd door de chirurg doorverwezen ter voorbereiding voor een operatie aan een bestraalde borst. Door de bestralingsschade had ik nu huidkanker (basaalcelcarcinoom).

Na een intake gesprek met een arts van het hyperbaar centrum schrok ik wel even van het behandelplan, 5 keer in de week, gedurende 6 weken, in de hyperbare tank 2 uur lang in een kleine ruimte met een masker op. En dan niet weten of het echt iets gaat doen maar de angst dat na de operatie de wonden niet goed zouden genezen gaf mij de doorslag om het toch te gaan doen.

De eerste keer was ik nerveus, maar ik werd gerustgesteld door het feit dat er altijd een begeleider/ster mee de tank in gaat en dat je door de camera in de gaten wordt gehouden. Iedere dag is er gelegenheid om een arts te spreken. Het kost veel energie en het ontregelt best je leven maar het levert ook wat op.

In mijn geval ben ik 100% overtuigd dat het heeft geholpen, mijn wonden zijn namelijk dicht en genezen goed.

Het was de 30 keer in de hyperbare tank dubbel en dwars waard!

Ik wens iedereen die dit leest een goede gezondheid toe.

Pak de kans op herstel met hulp van de hyperbare zuurstoftherapie.

Op 6 april hadden wij een intake gesprek midden in de corona tijd, maar meteen had ik een goed gevoel. Alles werd nauwkeurig uitgelegd en we konden een kijkje nemen in de zuurstoftank, waar je wel met 20 personen in kan. Dat zorgde bij mij voor vertrouwen, ook het feit dat een begeleider in de tank en een collega via een camera alles in de gaten kan houden. Als er wat zou zijn kan er direct ingegrepen worden gaf  mij rust. Op maandag 19 april is de behandeling gestart, ik was echt wel wat gespannen maar de lieve mensen om mij heen was dat gauw over.

Ook de dokters en wondverzorging is helemaal geweldig, TOP!

Ook het vervoer werd door de kliniek geregeld. De taxi staat al voor de deur zodra je uit de zuurstoftank komt, alles is tot in de puntjes geregeld.

Echt alles is in 1 woord helemaal TOP!

Vanaf het intakegesprek tot aan het einde van de totale behandeling heb ik als zeer positief ervaren. De behandeling heeft een goede uitwerking gehad op mijn medische probleem (littekenweefsel). De begeleiding in de decompressietank was zeer professioneel waarbij in mij zeer op mijn gemak heb gevoeld. Ook het taxi vervoer was zeer goed geregeld.

Persoonlijk heb ik de hele behandeling nogal vrij intensief gevonden, maar het resultaat is zeer goed! De taxi heen en weer is vermoeiend geweest. Het klaren ging prima, na verwisseling naar een hood was de therapie veel beter te doen voor mij! Begeleiding in de tank, een woord grandioos, krap in de tank, en met alle corona gedoe toch leuk op ingesprongen met de schotten. Ben blij met de snellere wondgenezing! Al met al een goede therapie.

Ik ben dankbaar dat het HAGA ziekenhuis mij door heeft verwezen naar dit centrum. Maanden lang getobd met een open been wat niet dicht wilde. Na een gesprek op de wondpoli zei de arts tegen mij: van de zomer is het dicht!

Deze behandeling is voor mij bijzonder goed verlopen. Ik ben met sprongen vooruit gegaan. De wond is genezen en dicht!

De behandeling in de zuurstof tank valt reuze mee. Je moet je er alleen op instellen dat dit dagelijks moet gebeuren. Je krijgt een andere dagindeling.

Over het personeel en medische staf kan ik alleen maar mijn bewondering uitspreken FANTASTISCH.

Ik ben jullie daar enorm dankbaar!

Na een operatie zo maar uit het niets ontstaande wond aan mijn linker onderbeen welke eerst in het Hagaziekenhuis werd geopereerd en schoongemaakt (ong. 10×10 cm) werd mij het HGC geadviseerd voor verdere genezing. Elke werkdag naar therapie om 4x 20 minuten 100% zuurstof in de tank te ontvangen viel eerst wel even tegen. Maar ik werd daar vriendelijk opgevangen en kreeg prima begeleiding met grote deskundigheid van zowel het personeel als de chirurg. En in de loop van die 6 weken slonk mijn wond een flink aantal centimeters. Nu, 3 maanden later, is het na huidtransplantatie en hulp van een vacuümpomp heel mooi genezen. Alle lof voor dit geweldige resultaat. Iedereen die ij geholpen en begeleid heeft, duizendmaal dank. Ook in het bijzonder de dames van de receptie voor de altijd aangename ontvangst.

Na behandeling van mijn prostaatkanker d.m.v. bestraling is er een schade aan mijn prostaat gebleven. Medicijnen hielpen niet voldoende. De behandelende arts stuurde mij nar het Hyperbaar geneeskundig centrum. Had ik nog nooit van gehoord. Het intake gesprek was zeer vriendelijk en waardevol. Alles werd uitgelegd met een rondleiding, de sessies zelf zijn erg ontspannen. In de cabine is het relaxed. De begeleiding is rustig en goed. Als er problemen zijn lossen ze dit vakkundig op. De 40 behandelingen die ik gehad heb zijn vlekkeloos verlopen en de prostaat is weer in orde.

HGC Rijswijk is een goed centrum met een goed team!

Mijn vader heeft de tijd in de zuurstof tank als zeer positief ervaren. Dankzij de goede uitleg en behulpzame medewerkers is de tijd om gevlogen. Met een totaal aantal behandelingen van 50 keer viel het af en toe niet mee voor hem. Veder waren we erg blij met de geboden mogelijkheid van het halen en brengen. Hier waren de naasten er blij mee. Vanuit onze kant nogmaals dank voor alles en hopelijk tot niet meer tot ziens!

Ik ben behandeld i.v.m. bestralingsschade door borstkanker. Door de zuurstoftherapie heeft mijn huid een boost gehad en ook de operatie wonden zijn mede door de therapie mooi genezen. Het personeel is heel vriendelijk en stellen je op het gemak.

Mijn ervaringen bij het hyperbaar geneeskundig centrum zijn zeer positief. Het gehele team werkt fantastisch, goede sfeer en deskundig. Ook een woord van waardering voor het medische team van de wondpoli. Wij als patiënt komen allemaal met een rugzak vol ellende, deze wijze van genezing heb ik als zeer goed ervaren. Ik mocht het centrum 50 keer bezoeken mijn wonden zijn genezen, helemaal top.

Wie zoekt, kent HGC niet

Wie HGC kent, die zoekt niet

Ik ben heel goed geholpen ze zijn erg vriendelijk eb behulpzaam. Ik vind de wondpoli ook heel goed zelf beter als in het ziekenhuis.

In al die jaren/ maanden met problemen met mijn wond ben ik op de wondpoli en therapie van dit centrum beter en sneller geholpen als al die afspraken in het ziekenhuis.

Ze nemen hier de tijd voor de patiënten en als er wat is schieten ze gelijk te hulp. Kortom ik ben zeer tevreden en dank jullie allen voor de goede verzorging!

De grote teen is helemaal genezen en de kleine teen gaat goed, wat wil je nog meer. Een betere kliniek had ik niet kunnen wensen. Ik ben zeer tevreden over de medewerkers en de behandeling.

Mijn ervaring is dat mijn voetwond zienderogen kleiner is geworden. Ik ben zeer tevreden met de door mijn gevolgde hyperbare zuurstoftherapie en de deskundige wondverzorging op de wondpoli.

Ik kreeg hyperbare zuurstoftherapie om de wondgenezing te bespoedigen. Dit werkte wonderbaarlijk goed en we zijn hier ook heel tevreden over het personeel, zij hielden de familie op de hoogte in verband met een taalbarrière. Al met al zeer tevreden. Heel erg bedankt voor alle goede zorgen.

Wij Nederlanders willen nog weleens klagen over de gezondheidszorg in Nederland, maar er iets niets te klagen. Na de 3de operatie aan mijn rechter voet in 2,5 jaar wilde de wond niet dicht. Mijn orthopeed deed een verwijzing naar HGC Rijswijk. 2 dagen later had ik mijn intake en de volgende dag ben ik gestart met de wondpoli en zuurstoftherapie! Zelf het vervoer er naar toe en naar huis met de taxi heeft HGC geregeld.

De uitleg & begeleiding en zeer zeker de persoonlijke benadering gaven mij een geruststellend gevoel en veel vertrouwen in de kliniek en zijn medewerkers. Na 50 behandelingen ben ik klaar met de zuurstoftherapie en wordt ik nog enkele weken begeleid door de wondpoli. Ik mocht dagelijks 80 km heen en ook weer terug reizen met de taxi, maar de chauffeurs maakten van deze tijd 1 groot amusement. Toppers!! Ik hoop deze therapie nooit nodig te hebben maar als dit wel noodzakelijk is, een goede aanrader!

Iedereen heel erg bedankt, van de chauffeurs, de receptioniste, de arts, verpleegkundige tot en met de schoonmakers!! Ga zo vooral door.

Na 62 behandelingen in de zuurstof tank ben ik op 5 maart ’21 met toestemming van de artsen gestopt. Het was een hele klus, omdat ik had gedacht met 40 sessies klaar te zijn. Achteraf ben ik ontzettend blij dat ik het heb gedaan. De enorme toewijding en ondersteuning van artsen, wondverpleegkundigen en ander personeel hebben mij grote steun gegeven bij de genezing van de grote wond na operatie eierstokkanker. Ook de ritjes met de taxi naar de kliniek waren beslist niet vervelend met de chauffeurs die voor de animatie zorgden. In het kort gezegd, ben ik zeer tevreden over het mooie werk van het Hyperbaar Centrum in Rijswijk. Ik zal jullie zeker aanbevelen.

Hartelijk dank!!

Na lang tobben terecht gekomen bij Hyperbaar zuurstof centrum Rijswijk.

Het is een lange zware periode geweest, iedere werkdag een paar uur bezig om naar Rijswijk te gaan, 2 uur in de zuurstoftank te zitten en weer thuis te komen, maar nu na 12 weken zuurstoftherapie is de wond bijna dicht. Zonder de zuurstoftherapie had de wond nooit gaan genezen denken wij. Wij zijn dan ook de artsen, wondverpleegkundigen en medewerkers heel erg dankbaar. Niets dan lof voor alle medewerkers. Ze hebben verstand van wat ze doen en zijn allemaal stuk voor stuk erg vriendelijk.

Ik hoop het nooit meer nodig te hebben, maar mocht dat wel zo zijn zou ik het weer doen, ook al heb ik het als erg zwaar ondervonden.

Voor iedereen die de therapie gaat doen, succes, sterkte en hou vol! Beterschap!

Bedankt voor alles.

Het heeft mij zeker geholpen!

Er is een zeer goede begeleiding, alles wordt goed uitgelegd.

Allemaal fijne  mensen, van de dokters, balie personeel, begeleiders in de tank en niet te vergeten de taxichauffeurs. Alle lof voor hen die het elke dag weer gezellig  maken tijdens de taxi rit.

Geachte dames en Heren,

Deze behandeling heeft mij enorm goed geholpen, ik heb hiervoor 6 maanden met pijn en onzekerheid gelopen. Totdat dokter Smit mij opereerde en zuurstoftherapie adviseerde.

Na ongeveer 7 a 10 behandelingen voelde en zag ik verbetering en na enkele weken wist ik het zeker. Op het ogenblik heb ik weinig en soms helemaal geen pijn meer en zie het steeds meer opknappen.

Ik ben de dokters en verpleegkundige dan ook zeer dankbaar.

De behandeling neemt best wel wat tijd in beslag op je dagelijkse leven. Maar het is het echt waard! De medewerkers zijn toppers, ze zijn allemaal even vriendelijk en erg behulpzaam.

De artsen en wondverpleegkundige zijn ervaren vakkundig en geven uitstekende zorg en adviezen.

Het was een geweldige positieve ervaring en hoop dat het voor mij eenmalig was. Mocht het nodig zijn kom ik zeker bij jullie terug.

Enorm bedankt ondanks de lastige corona tijd hebben jullie het geweldig gedaan om een veilige omgeving te creëren, complimenten hiervoor!

Super bedankt en blijf gezond allemaal.

De afgelopen 12 weken waren verre van een straf. Het begon met een kennismakingsgesprek, waar ik goed te woord gestaan werd, en ik echt het idee kreeg dat ik gehoord werd. De eerste dag werd ik (net als alle andere dagen) keurig op tijd thuis opgehaald door een vriendelijke chauffeur. Hij begon een gezellig gesprek, en tegen de tijd dat ik in Rijswijk, was er van mijn zenuwen bijna niets meer over.

Vervolgens werd ik door een vriendelijke medewerker opgevangen, die mij vertelde wat ik kon verwachten. Het bleek allemaal reuze mee te vallen. Na een uur in de tank gelegen te hebben was ik zo ontspannen dat ik bijna in slaap viel. Ik heb de afgelopen maanden, hoe raar het misschien ook klinkt, als super gezellig ervaren. De begeleiders en overige medewerkers lopen zich drie slagen in de rondte voor je, de andere patiënten waren ook gezellig en leuk, en ook de artsen waren super behulpzaam, bekwaam en gezellig. Als je uiteindelijk uit de tank stapte, stapte je zo een warme taxi in. De chauffeurs hadden altijd tijd voor een leuk gesprek en een geintje, en voor je het wist stond je thuis weer voor de deur.

Nog even kort samengevat: Ik heb echt een leuke tijd gehad met de overige patiënten, chauffeurs en medewerkers, dus mochten ze dit stukje lezen: JONGENS BEDANKT!

Jullie maken echt het onmogelijke mogelijk, jullie maken een rottijd vaak leuk!

Ten eerst vond ik het bijzonder gezellig, misschien omdat ik alleen woon. Ik vond de werkwijze waarmee alles word schoon gehouden bijzonder goed en hoe elke keer werd gecontroleerd bij het binnen komen van het gezondheidscentrum en de evaluatie momenten. In de tank heb ik totaal geen last gehad met het oren klaren en het gezichtsmasker het was wel wennen de eerste keer met het masker. Ik voel mij niet meer gestrest als ik over straat loop de rust is weer normaal en daar ging ik voor. Als laatste wil ik iedereen bedanken voor de vriendelijke en ontspannende sfeer die er was ik heb als zeer gezellig ondergaan.

Ben heel claustrofobisch. Samen met HGC een oplossing gevonden. Mocht naast de verpleegkundige die ook met ons in de tank verblijft zitten. Dit is de plaats midden in de tank met uitzicht naar buiten via patrijspoort. Dat beetje uitzicht plus overzicht in de tank was precies wat ik nodig had. En de fijne begeleiding van coaches natuurlijk!

Allereerst is het natuurlijk geweldig dat een therapie als deze zou kunnen voorkomen dat de kwaal erger wordt. En deze optie met beide handen aangrijpen valt in elk geval in de categorie “Baadt het niet dan schaadt het niet” en is altijd nog beter dan een direct medisch ingrijpen waar weer een operatie noodzakelijk is. Dus ondanks dat ik niet de verbetering zie die men altijd wenst is het nooit zonde van de tijd. Je hebt dan alles geprobeerd. Ik had graag willen weten dat het inademen via het masker zwaar gaat (ik had in mijn hoofd het zuurstof slangetje die gebruikt wordt in het ziekenhuis). De eerste keer vond ik daarom heel benauwend. Maar na die eerste keer is het prima te doen. Belastend is, het elke dag reizen en voor mij vooral de vermoeidheid naast een drukke baan. In de tank zelf kun je je prima vermaken met een film, boek of elkaar.

En oja, ook oordoppel als de maskers opgaan is niet zo gek. Wat een herrie is het in de tank. Als je gevoelig bent voor geluid is dat een aanrader. Verder merk je echt verschillen tussen de deelnemers. Houd vooral rekening met elkaar (leeftijd, ziekte, aard van de mens). We zitten in hetzelfde schuitje. Geduld is een mooie eigenschap. Qua herstel is het voor mij heel goed verlopen. Hoewel ik er nog wel 20x extra bij kreeg voor een nog beter resultaat. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en blij dat ik weer mag stoppen. Veel beterschap voor een ieder die de stap neemt!

“Allereerst mijn hartelijke dank aan alle mensen van HGC Rijswijk. Jullie zijn een top-team! Ook op de zorgkaart heb ik jullie een 10 gegeven! En voor het grootste deel van de patiënten die ik gesproken heb, gold ook dat zij heel positief waren. Negatieve berichten waren meer in de trant van: “Waarom ben ik hier niet eerder naar doorverwezen?”.

Natuurlijk is het in het begin even wennen. Zelf had ik bijvoorbeeld niet verwacht dat het ademhalen zo duidelijk hoorbaar zou zijn. En als je (fulltime) werkt of mantelzorger bent, dan is de tijd die je investeert best een hap uit je dagelijks leven. Maar je kan er zeer goede resultaten voor terugkrijgen! Daarnaast maken de team-leden het zo comfortabel mogelijk voor iedereen en is de controle op de HGC wondpoli ook heel goed.

Tot slot nogmaals door de vriendelijkheid en deskundigheid van alle team-leden kreeg ik steeds meer vertrouwen in een goede afloop inzake mijn chronische wond waar ik al sinds begin juni mee liep. Chapeau!”

“Toen ik op 30 mei 2017 het intakegesprek heb gehad en kreeg te horen dat ook ik met mijn probleem baad had bij deze behandeling, kon ik mijn oren niet geloven. Op 6 juni 2017 begon mijn behandeling vol met stress en spanning: “Zou het echt waar zijn dat ook ik baad zou hebben?”. Ik geloofde dit nog niet echt, maar na 2,5 jaar pijn en de woorden van de behandelende arts: “U moet hier maar mee leven”, had ik niet veel hoop meer. Maar wat heb ik mij hier in vergist. Na zeker 2 á 3 weken voelde ik al verandering. De pijn werd minder en de jeuk was bijna weg. In de ongeveer 8 weken die lichamelijk zwaar waren, kon ik het toch vol houden door mijn man en de fantastische begeleiding van de artsen en begeleiders in de tank. Nu ik bijna klaar ben, is er zo veel veranderd. Ik ben zo blij dat ik deze kans heb gekregen en dat het personeel zo lief en begripvol is en je zo goed begeleidt. Iedereen verdiend deze ervaring.”

“Vanaf 30 juni 2015 ben ik al onder behandeling geweest van de huisarts en thuiszorg. Via het ziekenhuis ben ik gedotterd, er kwam weer bloed bij de wond, maar hoelang zou dat duren. Vier dokters keken naar de wond en maar één dokter, drs. Bol Raap, die mij adviseerde om zuurstoftherapie te doen (nog nooit van gehoord). Maar hij is mijn reddende engel geweest.

40 sessies in de tank. Niet te geloven, de wond is bijna dicht. Ik ben hier heel erg gelukkig mee. Een wonder dat dit mogelijk was. Niks eng in die tank, we waren een familie. Ik heb er wel 3 boeken uitgelezen. Wat een liefde en hulp heb ik ervaren. Ik heb maar één woord: zeer positief.

Ik wens het hele team van HGC Rijswijk heel veel succes in alles wat ze doen”.

”Hyperbare zuurstof tank. Wát? Hoeveel keren? Mijn hemel. Dat waren mijn eerste gedachten en die van mijn omgeving. Gelukkig is er sinds juni 2013 een prachtig centrum in Rijswijk. Voor mij heel dichtbij en anders had ik elke dag naar Amsterdam moeten forensen. Daar zag ik erg tegenop. Nu alleen tegen de te volgen sessies in de tank.

Ik heb maar een relatief korte behandeling gehad van 4 weken vooraf en 2 weken achteraf rondom een ingreep. Ter ondersteuning van het algehele genezingsproces.

Maar het is mij alleszins mee gevallen. Het centrum in Rijswijk is modern, licht, open, schoon. Maar wat vooral zo van groot belang was, de mensen daar. Zo hartelijk en zorgzaam, oplettend en professioneel. Tijdens de sessies wordt je nauwlettend in de gaten gehouden door zowel verpleegkundige in de tank, als de “operator” buiten de tank die het hele proces in de gaten houdt.

Voor wie dit avontuur nog moet gaan beleven: het is beslist uit te houden. Vermoeiend en ingrijpend, dat zeker, maar goed vol te houden voor iedereen. Samen met het personeel en de andere patiënten slaat u zich er doorheen, net als ik”.

“Hier mede wil ik u allen danken voor de behandeling welke ik bij het centrum met goed gevolg heb gekregen. In eerste instantie keek ik wat vreemd naar hypberbare zuurstof therapie met andere personen in de tank, onder druk en zuurstofmaskers op maar met de vakkundige begeleidingen fluitje van een cent. Het goede resultaat is mede te danken aan de prettige, vakkundige en ontspannen sfeer dat het gebouw en alle medewerkers uitstralen. Hierdoor is mijn voetwond van 5 x 3 cm ondanks ouderdoms suiker binnen een aantal weken genezen. Ik zal het centrum dan ook van harte aanbevelen bij anderen”.

”Niets dan lof, de entourage, het gebouw, faciliteiten, zoals verkleedruimten en de toiletten. De behandelkamers zijn altijd schoon, de medewerking van de dames die er werken, de verpleegkundigen in de tank zelf, de artsen. Kortom dit is mijn ervaring. Daarbij hebben de sessies enorm geholpen en mijn oedeem is helemaal verdwenen”.

”Geweldige mensen voor- en achter de schermen. Je voelt je geen patiënt hier, maar geborgen”.

“Ik heb de hyperbare zuurstoftherapie als iets wonderbaarlijks ervaren. Mijn hartelijke dank voor uw vriendelijke begeleiding en aandacht voor mijn probleem”.

“Ik ben doorverwezen door mijn arts, na twee operaties aan mijn linkerbeen. De wonden konden niet gedicht worden door de chirurg, dus was dit een goede optie om mijn wonden dicht te krijgen. De behandeling was super! Iedereen, maar dan ook echt iedereen, was zo behulpzaam met echt alles. Top team!”.

“Buiten het feit dat deze therapie, in combinatie met de uitstekende wondverzorging, mij heel veel goed heeft gedaan, heb ik de persoonlijke en vriendelijke behandeling door het zeer gemotiveerde en betrokken personeel als een warme deken ervaren. Ik bedank iedereen voor alle goede zorgen”.

“Ik heb deze therapie ‘gevonden’ op aanwijzing van een klant waar mijn vrouw werkt als alpha-hulp. Na inlezen op internet heb ik besloten om een verwijsbrief te vragen aan mijn huisarts en een intakegesprek te Rijswijk aan te gaan. Heel duidelijk werd door dokter Bol Raap uitleg gegeven aan mij en mijn vrouw en werden wij uitstekend geholpen door de dames achter de balie en van de nodige informatie voorzien. De groep waar ik acht weken in zat, was heel gezellig en de begeleiding in de tank, alsmede de operators waren professioneel. Wat een luxe; warme dranken vooraf, water in de tank en een snoepje om te klaren, fijne stoelen, keuze uit films, muziek en leesvoer. Ik heb er zeker baat bij gehad. De doktoren, de begeleiders/operators en de doktersassistentes: Heel erg bedankt!”.

“In het begin vond ik het best eng. Ik moest wennen aan het masker en de hyperbare kamer. Gelukkig bracht de begeleiding mij snel over die angst heen. De zwaarte van de behandeling was nauwelijks merkbaar als je de instructies goed opvolgt (druk op je oren etc.). De hele behandeling was goed te doen. Ik ben er nooit met tegenzin heen gegaan. Het was zelf gezellig. Het resultaat na acht weken is optimaal. Er is een merkbaar verschil tussen het begin en het einde van de behandeling. Ik kan het iedereen aanraden. Mijn dank aan alle artsen en verpleegkundigen’.

“Van tevoren had ik een angstig idee over hyperbare zuurstoftherapie. Door te gaan kijken hoe de hyperbare kamer eruit ziet en door het intakegesprek, was ik gerustgesteld. Alles werd goed uitgelegd en de eerste keer werd ik apart genomen en werd er extra tijd besteed aan de uitleg. Als je binnenkomt, kun je rustig koffie/thee gaan drinken, een praatje maken met je medepatienten en ontspannen een boek lezen. Het personeel en de doktoren zijn goed en makkelijk aanspreekbaar. Ik heb het als bijzonder positief ervaren”.

“Op 27 oktober 2010 werd bij mij protstaatkanker ontdekt en in januari en februari 2011 heb ik veertig bestralingen gehad in het Daniel den Hoed Oncologisch Centrum. Bij die behandelingen heb ik (late) bestralingsschade opgelopen in de endeldarm en dat heeft veel last en pijn tot gevolg. Bij toeval kwam ik er in die tijd achter dat een behandeling mogelijk was in de vorm van hyperbare zuurstoftherapie. Ik heb toen vanaf 18 mei tot en met 11 augustus 2011 zestig behandelingen gehad in Zwijndrecht, onder toezicht van dr. Bol Raap die daar medisch directeur was, en ben er uiteindelijk vrij van pijn uitgekomen. Ongeveer anderhalf jaar later is de pijn weer teruggekomen en adviseerde mijn uroloog toch weer hyperbare zuurstoftherapie. Inmiddels was ik op de hoogte van het feit dat er een nieuw centrum in Rijswijk voor hyperbare zuurstoftherapie geopend zou worden en hoopte dat dr. Bol Raap, een autoriteit op het gebied van hyperbare zuurstoftherapie, daar algemeen directeur zou worden. Ik heb me bij hem aangemeld en kon direct bij de opening op 24 juni jl. mee in de zuurstoftank. Inmiddels heb ik dertig keer in de tank gezeten en kan mezelf onderhand ervaringsdeskundige noemen en heb geen spijt van mijn keuze om te keizen voor het Hyperbaar Geneeskundig Centrum in Rijswijk, vanwege de volgende pluspunten.

De hyperbare kamer in Rijswijk is de grootste en meest geavanceerde in Nederland, waarin je kunt kijken naar films, muziekdvd’s en naar radiozenders kunt luisteren. Voor mij persoonlijk is het een verademing dat er airco in de kamer zit.

Sterke punten van de directie en medewerkers zijn de professionaliteit en het streven naar perfectie, waarbij je merkt dat de patient centraal staat en men voor een prettige, warme sfeer zorgt.

De contacten en het netwerk met de medisch specialisten en artsen in de ziekenhuizen, zorgen samen met de in het Hyperbaar Geneeskundig Centrum aanwezige artsen en begeleiders voor een compleet zorgpakket. De consulten verlopen vlot en er zijn korte lijnen naar de altijd aanwezige artsen en worden er regelmatig (tussentijdse) evaluaties gehouden. Verder is er apparatuur aanwezig voor hartmassage en een chirurg voor de wondverzorging.

Graag wil ik met dit schrijven ook eens de ervaring en waardering van een patient overbrengen en weet ik als ‘tankoudste’ dat het merendeel van ‘de tankers’ het met mij eens is”.

“Vijf jaar geleden ben ik bestraald op mijn onderbeen als gevolg van een tumor. In het begin had ik nergens last van, maar in de loop van de jaren kreeg ik steeds meer klachten, waardoor het lopen beperkt werd. Ik zag zuurstoftherapie in de krant staan en dacht: wie niet waagt, die niet wint. Ik ben blij dat ik het gedaan heb, want het resultaat is dat ik veel beter kan lopen en de pijn een stuk minder is geworden. Het is best wel een intensieve therapie, maar met de medepatienten en de aangeboden animatie gaat de tijd heel snel en als je net als ik resultaat merkt ben je het snel weer vergeten”.

“Toen mijn arts mij adviseerde om zuurstoftherapie te gaan volgen, moest ik daar eerst even over nadenken. Er was niemand in mijn omgeving die er iets van afwist, ook mijn huisarts niet. Toch heb ik besloten het te gaan doen. Ik had de keuze tussen het AMC en Rijswijk en heb gekozen voor Rijswijk, want dat leek mij beter dan zo’n groot ziekenhuis. Ik heb er geen spijt van dat ik dit ben gaan doen en ben er van opgeknapt. De zorg is er erg goed, ik kan het iedereen aanbevelen”.

“Deze periode heb ik als zeer fijn ervaren. Ik ben blij met de resultaten. De borst waar de onsteking zat is verzacht. De aandacht en gesprekken met de artsen en de medewerkers vond ik erg goed. Iedereen is erg behulpzaam. Ik ben zeer positief en tevreden”.

“Ik ben erg blij met deze behandeling. Het heeft mij erg geholpen. Ik heb geen pijn meer in mijn borst en ik kan beter lopen. De therapie zou ik iedereen aanraden”.

“De behandeling heb ik als zeer prettig ervaren, alsmede de begeleiding van het team en de wonzdverzorging”.

“Als patient van de zuurstoftherapie kan ik u melden dat mijn verblijf van 9 weken in de behandeling goede resultaten heeft opgeleverd. Na de operatie is mijn wond prachtig gesloten. Het gevolg is dat een kleine nabehandeling nog noodzakelijk is. De behandeling door het personeel is prima verlopen.Ook de hulp bij het plaatsen van het masker verliep volkomen probleemloos, men was altijd bereid om te helpen”.

“Er heerst een fijne sfeer in het centrum. De begeleiding is uitstekend en professioneel. Elke veertien dagen is er een evaluatie, waarbij de wonden goed worden bekeken en zonodig behandeld. Persoonlijk vond ik dit een zeer positieve ervaring, de wond is goed genezen. Wanneer men voor een behandeling in aanmerking komt, zeker doen! Het is niet vervelend, het kost alleen tijd, maar voor een goede gezondheid heb je toch alles over”.

“Ik vond het een goede ervaring. De behandeling heeft geholpen en het grootste deel van mijn klachten zijn verdwenen. De behandeling is minder eng dan ik had gedacht. De mensen zijn supervriendelijk en daardoor voelt het alsof je thuis bent (artsen, medewerkers, medepatienten)”.

“Beste mensen van het hyperbaar geneeskundig centrum: Heel hartelijk dank voor de prima behandeling en verzorging! Met een tevreden gevoel, kan ik terugdenken aan de behandeling en aan de super vriendelijke medewerkers. Ga zo door, de patienten na mij zullen u er ook dankbaar voor zijn”.