Patiëntervaringen

Ik ben heel erg tevreden met de genezing van de wond dankzij de hyperbare zuurstoftherapie.

Voor mij is het een wonder wat er is gebeurd, de wonden zijn goed genezen en nu dicht.

De artsen en het personeel zijn heel attent met alles. Ik raad dit dan ook aan iedereen aan.

Bedankt voor alle goede zorgen.

Dit is mijn ervaring met de hyperbare zuurstoftherapie:

Ik werd door de chirurg doorverwezen ter voorbereiding voor een operatie aan een bestraalde borst. Door de bestralingsschade had ik nu huidkanker (basaalcelcarcinoom).

Na een intake gesprek met een arts van het hyperbaar centrum schrok ik wel even van het behandelplan, 5 keer in de week, gedurende 6 weken, in de hyperbare tank 2 uur lang in een kleine ruimte met een masker op. En dan niet weten of het echt iets gaat doen maar de angst dat na de operatie de wonden niet goed zouden genezen gaf mij de doorslag om het toch te gaan doen.

De eerste keer was ik nerveus, maar ik werd gerustgesteld door het feit dat er altijd een begeleider/ster mee de tank in gaat en dat je door de camera in de gaten wordt gehouden. Iedere dag is er gelegenheid om een arts te spreken. Het kost veel energie en het ontregelt best je leven maar het levert ook wat op.

In mijn geval ben ik 100% overtuigd dat het heeft geholpen, mijn wonden zijn namelijk dicht en genezen goed.

Het was de 30 keer in de hyperbare tank dubbel en dwars waard!

Ik wens iedereen die dit leest een goede gezondheid toe.

Pak de kans op herstel met hulp van de hyperbare zuurstoftherapie.

Op 6 april hadden wij een intake gesprek midden in de corona tijd, maar meteen had ik een goed gevoel. Alles werd nauwkeurig uitgelegd en we konden een kijkje nemen in de zuurstoftank, waar je wel met 20 personen in kan. Dat zorgde bij mij voor vertrouwen, ook het feit dat een begeleider in de tank en een collega via een camera alles in de gaten kan houden. Als er wat zou zijn kan er direct ingegrepen worden gaf  mij rust. Op maandag 19 april is de behandeling gestart, ik was echt wel wat gespannen maar de lieve mensen om mij heen was dat gauw over.

Ook de dokters en wondverzorging is helemaal geweldig, TOP!

Ook het vervoer werd door de kliniek geregeld. De taxi staat al voor de deur zodra je uit de zuurstoftank komt, alles is tot in de puntjes geregeld.

Echt alles is in 1 woord helemaal TOP!

Vanaf het intakegesprek tot aan het einde van de totale behandeling heb ik als zeer positief ervaren. De behandeling heeft een goede uitwerking gehad op mijn medische probleem (littekenweefsel). De begeleiding in de decompressietank was zeer professioneel waarbij in mij zeer op mijn gemak heb gevoeld. Ook het taxi vervoer was zeer goed geregeld.

Persoonlijk heb ik de hele behandeling nogal vrij intensief gevonden, maar het resultaat is zeer goed! De taxi heen en weer is vermoeiend geweest. Het klaren ging prima, na verwisseling naar een hood was de therapie veel beter te doen voor mij! Begeleiding in de tank, een woord grandioos, krap in de tank, en met alle corona gedoe toch leuk op ingesprongen met de schotten. Ben blij met de snellere wondgenezing! Al met al een goede therapie.

Ik ben dankbaar dat het HAGA ziekenhuis mij door heeft verwezen naar dit centrum. Maanden lang getobd met een open been wat niet dicht wilde. Na een gesprek op de wondpoli zei de arts tegen mij: van de zomer is het dicht!

Deze behandeling is voor mij bijzonder goed verlopen. Ik ben met sprongen vooruit gegaan. De wond is genezen en dicht!

De behandeling in de zuurstof tank valt reuze mee. Je moet je er alleen op instellen dat dit dagelijks moet gebeuren. Je krijgt een andere dagindeling.

Over het personeel en medische staf kan ik alleen maar mijn bewondering uitspreken FANTASTISCH.

Ik ben jullie daar enorm dankbaar!

Na een operatie zo maar uit het niets ontstaande wond aan mijn linker onderbeen welke eerst in het Hagaziekenhuis werd geopereerd en schoongemaakt (ong. 10×10 cm) werd mij het HGC geadviseerd voor verdere genezing. Elke werkdag naar therapie om 4x 20 minuten 100% zuurstof in de tank te ontvangen viel eerst wel even tegen. Maar ik werd daar vriendelijk opgevangen en kreeg prima begeleiding met grote deskundigheid van zowel het personeel als de chirurg. En in de loop van die 6 weken slonk mijn wond een flink aantal centimeters. Nu, 3 maanden later, is het na huidtransplantatie en hulp van een vacuümpomp heel mooi genezen. Alle lof voor dit geweldige resultaat. Iedereen die ij geholpen en begeleid heeft, duizendmaal dank. Ook in het bijzonder de dames van de receptie voor de altijd aangename ontvangst.

Na behandeling van mijn prostaatkanker d.m.v. bestraling is er een schade aan mijn prostaat gebleven. Medicijnen hielpen niet voldoende. De behandelende arts stuurde mij nar het Hyperbaar geneeskundig centrum. Had ik nog nooit van gehoord. Het intake gesprek was zeer vriendelijk en waardevol. Alles werd uitgelegd met een rondleiding, de sessies zelf zijn erg ontspannen. In de cabine is het relaxed. De begeleiding is rustig en goed. Als er problemen zijn lossen ze dit vakkundig op. De 40 behandelingen die ik gehad heb zijn vlekkeloos verlopen en de prostaat is weer in orde.

HGC Rijswijk is een goed centrum met een goed team!

Mijn vader heeft de tijd in de zuurstof tank als zeer positief ervaren. Dankzij de goede uitleg en behulpzame medewerkers is de tijd om gevlogen. Met een totaal aantal behandelingen van 50 keer viel het af en toe niet mee voor hem. Veder waren we erg blij met de geboden mogelijkheid van het halen en brengen. Hier waren de naasten er blij mee. Vanuit onze kant nogmaals dank voor alles en hopelijk tot niet meer tot ziens!

Ik ben behandeld i.v.m. bestralingsschade door borstkanker. Door de zuurstoftherapie heeft mijn huid een boost gehad en ook de operatie wonden zijn mede door de therapie mooi genezen. Het personeel is heel vriendelijk en stellen je op het gemak.

Mijn ervaringen bij het hyperbaar geneeskundig centrum zijn zeer positief. Het gehele team werkt fantastisch, goede sfeer en deskundig. Ook een woord van waardering voor het medische team van de wondpoli. Wij als patiënt komen allemaal met een rugzak vol ellende, deze wijze van genezing heb ik als zeer goed ervaren. Ik mocht het centrum 50 keer bezoeken mijn wonden zijn genezen, helemaal top.

Wie zoekt, kent HGC niet

Wie HGC kent, die zoekt niet

Ik ben heel goed geholpen ze zijn erg vriendelijk eb behulpzaam. Ik vind de wondpoli ook heel goed zelf beter als in het ziekenhuis.

In al die jaren/ maanden met problemen met mijn wond ben ik op de wondpoli en therapie van dit centrum beter en sneller geholpen als al die afspraken in het ziekenhuis.

Ze nemen hier de tijd voor de patiënten en als er wat is schieten ze gelijk te hulp. Kortom ik ben zeer tevreden en dank jullie allen voor de goede verzorging!

De grote teen is helemaal genezen en de kleine teen gaat goed, wat wil je nog meer. Een betere kliniek had ik niet kunnen wensen. Ik ben zeer tevreden over de medewerkers en de behandeling.

Mijn ervaring is dat mijn voetwond zienderogen kleiner is geworden. Ik ben zeer tevreden met de door mijn gevolgde hyperbare zuurstoftherapie en de deskundige wondverzorging op de wondpoli.

Ik kreeg hyperbare zuurstoftherapie om de wondgenezing te bespoedigen. Dit werkte wonderbaarlijk goed en we zijn hier ook heel tevreden over het personeel, zij hielden de familie op de hoogte in verband met een taalbarrière. Al met al zeer tevreden. Heel erg bedankt voor alle goede zorgen.

Wij Nederlanders willen nog weleens klagen over de gezondheidszorg in Nederland, maar er iets niets te klagen. Na de 3de operatie aan mijn rechter voet in 2,5 jaar wilde de wond niet dicht. Mijn orthopeed deed een verwijzing naar HGC Rijswijk. 2 dagen later had ik mijn intake en de volgende dag ben ik gestart met de wondpoli en zuurstoftherapie! Zelf het vervoer er naar toe en naar huis met de taxi heeft HGC geregeld.

De uitleg & begeleiding en zeer zeker de persoonlijke benadering gaven mij een geruststellend gevoel en veel vertrouwen in de kliniek en zijn medewerkers. Na 50 behandelingen ben ik klaar met de zuurstoftherapie en wordt ik nog enkele weken begeleid door de wondpoli. Ik mocht dagelijks 80 km heen en ook weer terug reizen met de taxi, maar de chauffeurs maakten van deze tijd 1 groot amusement. Toppers!! Ik hoop deze therapie nooit nodig te hebben maar als dit wel noodzakelijk is, een goede aanrader!

Iedereen heel erg bedankt, van de chauffeurs, de receptioniste, de arts, verpleegkundige tot en met de schoonmakers!! Ga zo vooral door.

Na 62 behandelingen in de zuurstof tank ben ik op 5 maart ’21 met toestemming van de artsen gestopt. Het was een hele klus, omdat ik had gedacht met 40 sessies klaar te zijn. Achteraf ben ik ontzettend blij dat ik het heb gedaan. De enorme toewijding en ondersteuning van artsen, wondverpleegkundigen en ander personeel hebben mij grote steun gegeven bij de genezing van de grote wond na operatie eierstokkanker. Ook de ritjes met de taxi naar de kliniek waren beslist niet vervelend met de chauffeurs die voor de animatie zorgden. In het kort gezegd, ben ik zeer tevreden over het mooie werk van het Hyperbaar Centrum in Rijswijk. Ik zal jullie zeker aanbevelen.

Hartelijk dank!!

Na lang tobben terecht gekomen bij Hyperbaar zuurstof centrum Rijswijk.

Het is een lange zware periode geweest, iedere werkdag een paar uur bezig om naar Rijswijk te gaan, 2 uur in de zuurstoftank te zitten en weer thuis te komen, maar nu na 12 weken zuurstoftherapie is de wond bijna dicht. Zonder de zuurstoftherapie had de wond nooit gaan genezen denken wij. Wij zijn dan ook de artsen, wondverpleegkundigen en medewerkers heel erg dankbaar. Niets dan lof voor alle medewerkers. Ze hebben verstand van wat ze doen en zijn allemaal stuk voor stuk erg vriendelijk.

Ik hoop het nooit meer nodig te hebben, maar mocht dat wel zo zijn zou ik het weer doen, ook al heb ik het als erg zwaar ondervonden.

Voor iedereen die de therapie gaat doen, succes, sterkte en hou vol! Beterschap!

Bedankt voor alles.

Het heeft mij zeker geholpen!

Er is een zeer goede begeleiding, alles wordt goed uitgelegd.

Allemaal fijne  mensen, van de dokters, balie personeel, begeleiders in de tank en niet te vergeten de taxichauffeurs. Alle lof voor hen die het elke dag weer gezellig  maken tijdens de taxi rit.

Geachte dames en Heren,

Deze behandeling heeft mij enorm goed geholpen, ik heb hiervoor 6 maanden met pijn en onzekerheid gelopen. Totdat dokter Smit mij opereerde en zuurstoftherapie adviseerde.

Na ongeveer 7 a 10 behandelingen voelde en zag ik verbetering en na enkele weken wist ik het zeker. Op het ogenblik heb ik weinig en soms helemaal geen pijn meer en zie het steeds meer opknappen.

Ik ben de dokters en verpleegkundige dan ook zeer dankbaar.

De behandeling neemt best wel wat tijd in beslag op je dagelijkse leven. Maar het is het echt waard! De medewerkers zijn toppers, ze zijn allemaal even vriendelijk en erg behulpzaam.

De artsen en wondverpleegkundige zijn ervaren vakkundig en geven uitstekende zorg en adviezen.

Het was een geweldige positieve ervaring en hoop dat het voor mij eenmalig was. Mocht het nodig zijn kom ik zeker bij jullie terug.

Enorm bedankt ondanks de lastige corona tijd hebben jullie het geweldig gedaan om een veilige omgeving te creëren, complimenten hiervoor!

Super bedankt en blijf gezond allemaal.

De afgelopen 12 weken waren verre van een straf. Het begon met een kennismakingsgesprek, waar ik goed te woord gestaan werd, en ik echt het idee kreeg dat ik gehoord werd. De eerste dag werd ik (net als alle andere dagen) keurig op tijd thuis opgehaald door een vriendelijke chauffeur. Hij begon een gezellig gesprek, en tegen de tijd dat ik in Rijswijk, was er van mijn zenuwen bijna niets meer over.

Vervolgens werd ik door een vriendelijke medewerker opgevangen, die mij vertelde wat ik kon verwachten. Het bleek allemaal reuze mee te vallen. Na een uur in de tank gelegen te hebben was ik zo ontspannen dat ik bijna in slaap viel. Ik heb de afgelopen maanden, hoe raar het misschien ook klinkt, als super gezellig ervaren. De begeleiders en overige medewerkers lopen zich drie slagen in de rondte voor je, de andere patiënten waren ook gezellig en leuk, en ook de artsen waren super behulpzaam, bekwaam en gezellig. Als je uiteindelijk uit de tank stapte, stapte je zo een warme taxi in. De chauffeurs hadden altijd tijd voor een leuk gesprek en een geintje, en voor je het wist stond je thuis weer voor de deur.

Nog even kort samengevat: Ik heb echt een leuke tijd gehad met de overige patiënten, chauffeurs en medewerkers, dus mochten ze dit stukje lezen: JONGENS BEDANKT!

Jullie maken echt het onmogelijke mogelijk, jullie maken een rottijd vaak leuk!

Ten eerst vond ik het bijzonder gezellig, misschien omdat ik alleen woon. Ik vond de werkwijze waarmee alles word schoon gehouden bijzonder goed en hoe elke keer werd gecontroleerd bij het binnen komen van het gezondheidscentrum en de evaluatie momenten. In de tank heb ik totaal geen last gehad met het oren klaren en het gezichtsmasker het was wel wennen de eerste keer met het masker. Ik voel mij niet meer gestrest als ik over straat loop de rust is weer normaal en daar ging ik voor. Als laatste wil ik iedereen bedanken voor de vriendelijke en ontspannende sfeer die er was ik heb als zeer gezellig ondergaan.

Ben heel claustrofobisch. Samen met HGC een oplossing gevonden. Mocht naast de verpleegkundige die ook met ons in de tank verblijft zitten. Dit is de plaats midden in de tank met uitzicht naar buiten via patrijspoort. Dat beetje uitzicht plus overzicht in de tank was precies wat ik nodig had. En de fijne begeleiding van coaches natuurlijk!

Allereerst is het natuurlijk geweldig dat een therapie als deze zou kunnen voorkomen dat de kwaal erger wordt. En deze optie met beide handen aangrijpen valt in elk geval in de categorie “Baadt het niet dan schaadt het niet” en is altijd nog beter dan een direct medisch ingrijpen waar weer een operatie noodzakelijk is. Dus ondanks dat ik niet de verbetering zie die men altijd wenst is het nooit zonde van de tijd. Je hebt dan alles geprobeerd. Ik had graag willen weten dat het inademen via het masker zwaar gaat (ik had in mijn hoofd het zuurstof slangetje die gebruikt wordt in het ziekenhuis). De eerste keer vond ik daarom heel benauwend. Maar na die eerste keer is het prima te doen. Belastend is, het elke dag reizen en voor mij vooral de vermoeidheid naast een drukke baan. In de tank zelf kun je je prima vermaken met een film, boek of elkaar.

En oja, ook oordoppel als de maskers opgaan is niet zo gek. Wat een herrie is het in de tank. Als je gevoelig bent voor geluid is dat een aanrader. Verder merk je echt verschillen tussen de deelnemers. Houd vooral rekening met elkaar (leeftijd, ziekte, aard van de mens). We zitten in hetzelfde schuitje. Geduld is een mooie eigenschap. Qua herstel is het voor mij heel goed verlopen. Hoewel ik er nog wel 20x extra bij kreeg voor een nog beter resultaat. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en blij dat ik weer mag stoppen. Veel beterschap voor een ieder die de stap neemt!

“Allereerst mijn hartelijke dank aan alle mensen van HGC Rijswijk. Jullie zijn een top-team! Ook op de zorgkaart heb ik jullie een 10 gegeven! En voor het grootste deel van de patiënten die ik gesproken heb, gold ook dat zij heel positief waren. Negatieve berichten waren meer in de trant van: “Waarom ben ik hier niet eerder naar doorverwezen?”.

Natuurlijk is het in het begin even wennen. Zelf had ik bijvoorbeeld niet verwacht dat het ademhalen zo duidelijk hoorbaar zou zijn. En als je (fulltime) werkt of mantelzorger bent, dan is de tijd die je investeert best een hap uit je dagelijks leven. Maar je kan er zeer goede resultaten voor terugkrijgen! Daarnaast maken de team-leden het zo comfortabel mogelijk voor iedereen en is de controle op de HGC wondpoli ook heel goed.

Tot slot nogmaals door de vriendelijkheid en deskundigheid van alle team-leden kreeg ik steeds meer vertrouwen in een goede afloop inzake mijn chronische wond waar ik al sinds begin juni mee liep. Chapeau!”

“Toen ik op 30 mei 2017 het intakegesprek heb gehad en kreeg te horen dat ook ik met mijn probleem baad had bij deze behandeling, kon ik mijn oren niet geloven. Op 6 juni 2017 begon mijn behandeling vol met stress en spanning: “Zou het echt waar zijn dat ook ik baad zou hebben?”. Ik geloofde dit nog niet echt, maar na 2,5 jaar pijn en de woorden van de behandelende arts: “U moet hier maar mee leven”, had ik niet veel hoop meer. Maar wat heb ik mij hier in vergist. Na zeker 2 á 3 weken voelde ik al verandering. De pijn werd minder en de jeuk was bijna weg. In de ongeveer 8 weken die lichamelijk zwaar waren, kon ik het toch vol houden door mijn man en de fantastische begeleiding van de artsen en begeleiders in de tank. Nu ik bijna klaar ben, is er zo veel veranderd. Ik ben zo blij dat ik deze kans heb gekregen en dat het personeel zo lief en begripvol is en je zo goed begeleidt. Iedereen verdiend deze ervaring.”

“Vanaf 30 juni 2015 ben ik al onder behandeling geweest van de huisarts en thuiszorg. Via het ziekenhuis ben ik gedotterd, er kwam weer bloed bij de wond, maar hoelang zou dat duren. Vier dokters keken naar de wond en maar één dokter, drs. Bol Raap, die mij adviseerde om zuurstoftherapie te doen (nog nooit van gehoord). Maar hij is mijn reddende engel geweest.

40 sessies in de tank. Niet te geloven, de wond is bijna dicht. Ik ben hier heel erg gelukkig mee. Een wonder dat dit mogelijk was. Niks eng in die tank, we waren een familie. Ik heb er wel 3 boeken uitgelezen. Wat een liefde en hulp heb ik ervaren. Ik heb maar één woord: zeer positief.

Ik wens het hele team van HGC Rijswijk heel veel succes in alles wat ze doen”.

”Hyperbare zuurstof tank. Wát? Hoeveel keren? Mijn hemel. Dat waren mijn eerste gedachten en die van mijn omgeving. Gelukkig is er sinds juni 2013 een prachtig centrum in Rijswijk. Voor mij heel dichtbij en anders had ik elke dag naar Amsterdam moeten forensen. Daar zag ik erg tegenop. Nu alleen tegen de te volgen sessies in de tank.

Ik heb maar een relatief korte behandeling gehad van 4 weken vooraf en 2 weken achteraf rondom een ingreep. Ter ondersteuning van het algehele genezingsproces.

Maar het is mij alleszins mee gevallen. Het centrum in Rijswijk is modern, licht, open, schoon. Maar wat vooral zo van groot belang was, de mensen daar. Zo hartelijk en zorgzaam, oplettend en professioneel. Tijdens de sessies wordt je nauwlettend in de gaten gehouden door zowel verpleegkundige in de tank, als de “operator” buiten de tank die het hele proces in de gaten houdt.

Voor wie dit avontuur nog moet gaan beleven: het is beslist uit te houden. Vermoeiend en ingrijpend, dat zeker, maar goed vol te houden voor iedereen. Samen met het personeel en de andere patiënten slaat u zich er doorheen, net als ik”.

“Hier mede wil ik u allen danken voor de behandeling welke ik bij het centrum met goed gevolg heb gekregen. In eerste instantie keek ik wat vreemd naar hypberbare zuurstof therapie met andere personen in de tank, onder druk en zuurstofmaskers op maar met de vakkundige begeleidingen fluitje van een cent. Het goede resultaat is mede te danken aan de prettige, vakkundige en ontspannen sfeer dat het gebouw en alle medewerkers uitstralen. Hierdoor is mijn voetwond van 5 x 3 cm ondanks ouderdoms suiker binnen een aantal weken genezen. Ik zal het centrum dan ook van harte aanbevelen bij anderen”.

”Niets dan lof, de entourage, het gebouw, faciliteiten, zoals verkleedruimten en de toiletten. De behandelkamers zijn altijd schoon, de medewerking van de dames die er werken, de verpleegkundigen in de tank zelf, de artsen. Kortom dit is mijn ervaring. Daarbij hebben de sessies enorm geholpen en mijn oedeem is helemaal verdwenen”.

”Geweldige mensen voor- en achter de schermen. Je voelt je geen patiënt hier, maar geborgen”.

“Ik heb de hyperbare zuurstoftherapie als iets wonderbaarlijks ervaren. Mijn hartelijke dank voor uw vriendelijke begeleiding en aandacht voor mijn probleem”.

“Ik ben doorverwezen door mijn arts, na twee operaties aan mijn linkerbeen. De wonden konden niet gedicht worden door de chirurg, dus was dit een goede optie om mijn wonden dicht te krijgen. De behandeling was super! Iedereen, maar dan ook echt iedereen, was zo behulpzaam met echt alles. Top team!”.

“Buiten het feit dat deze therapie, in combinatie met de uitstekende wondverzorging, mij heel veel goed heeft gedaan, heb ik de persoonlijke en vriendelijke behandeling door het zeer gemotiveerde en betrokken personeel als een warme deken ervaren. Ik bedank iedereen voor alle goede zorgen”.

“Ik heb deze therapie ‘gevonden’ op aanwijzing van een klant waar mijn vrouw werkt als alpha-hulp. Na inlezen op internet heb ik besloten om een verwijsbrief te vragen aan mijn huisarts en een intakegesprek te Rijswijk aan te gaan. Heel duidelijk werd door dokter Bol Raap uitleg gegeven aan mij en mijn vrouw en werden wij uitstekend geholpen door de dames achter de balie en van de nodige informatie voorzien. De groep waar ik acht weken in zat, was heel gezellig en de begeleiding in de tank, alsmede de operators waren professioneel. Wat een luxe; warme dranken vooraf, water in de tank en een snoepje om te klaren, fijne stoelen, keuze uit films, muziek en leesvoer. Ik heb er zeker baat bij gehad. De doktoren, de begeleiders/operators en de doktersassistentes: Heel erg bedankt!”.

“In het begin vond ik het best eng. Ik moest wennen aan het masker en de hyperbare kamer. Gelukkig bracht de begeleiding mij snel over die angst heen. De zwaarte van de behandeling was nauwelijks merkbaar als je de instructies goed opvolgt (druk op je oren etc.). De hele behandeling was goed te doen. Ik ben er nooit met tegenzin heen gegaan. Het was zelf gezellig. Het resultaat na acht weken is optimaal. Er is een merkbaar verschil tussen het begin en het einde van de behandeling. Ik kan het iedereen aanraden. Mijn dank aan alle artsen en verpleegkundigen’.

“Van tevoren had ik een angstig idee over hyperbare zuurstoftherapie. Door te gaan kijken hoe de hyperbare kamer eruit ziet en door het intakegesprek, was ik gerustgesteld. Alles werd goed uitgelegd en de eerste keer werd ik apart genomen en werd er extra tijd besteed aan de uitleg. Als je binnenkomt, kun je rustig koffie/thee gaan drinken, een praatje maken met je medepatienten en ontspannen een boek lezen. Het personeel en de doktoren zijn goed en makkelijk aanspreekbaar. Ik heb het als bijzonder positief ervaren”.

“Op 27 oktober 2010 werd bij mij protstaatkanker ontdekt en in januari en februari 2011 heb ik veertig bestralingen gehad in het Daniel den Hoed Oncologisch Centrum. Bij die behandelingen heb ik (late) bestralingsschade opgelopen in de endeldarm en dat heeft veel last en pijn tot gevolg. Bij toeval kwam ik er in die tijd achter dat een behandeling mogelijk was in de vorm van hyperbare zuurstoftherapie. Ik heb toen vanaf 18 mei tot en met 11 augustus 2011 zestig behandelingen gehad in Zwijndrecht, onder toezicht van dr. Bol Raap die daar medisch directeur was, en ben er uiteindelijk vrij van pijn uitgekomen. Ongeveer anderhalf jaar later is de pijn weer teruggekomen en adviseerde mijn uroloog toch weer hyperbare zuurstoftherapie. Inmiddels was ik op de hoogte van het feit dat er een nieuw centrum in Rijswijk voor hyperbare zuurstoftherapie geopend zou worden en hoopte dat dr. Bol Raap, een autoriteit op het gebied van hyperbare zuurstoftherapie, daar algemeen directeur zou worden. Ik heb me bij hem aangemeld en kon direct bij de opening op 24 juni jl. mee in de zuurstoftank. Inmiddels heb ik dertig keer in de tank gezeten en kan mezelf onderhand ervaringsdeskundige noemen en heb geen spijt van mijn keuze om te keizen voor het Hyperbaar Geneeskundig Centrum in Rijswijk, vanwege de volgende pluspunten.

De hyperbare kamer in Rijswijk is de grootste en meest geavanceerde in Nederland, waarin je kunt kijken naar films, muziekdvd’s en naar radiozenders kunt luisteren. Voor mij persoonlijk is het een verademing dat er airco in de kamer zit.

Sterke punten van de directie en medewerkers zijn de professionaliteit en het streven naar perfectie, waarbij je merkt dat de patient centraal staat en men voor een prettige, warme sfeer zorgt.

De contacten en het netwerk met de medisch specialisten en artsen in de ziekenhuizen, zorgen samen met de in het Hyperbaar Geneeskundig Centrum aanwezige artsen en begeleiders voor een compleet zorgpakket. De consulten verlopen vlot en er zijn korte lijnen naar de altijd aanwezige artsen en worden er regelmatig (tussentijdse) evaluaties gehouden. Verder is er apparatuur aanwezig voor hartmassage en een chirurg voor de wondverzorging.

Graag wil ik met dit schrijven ook eens de ervaring en waardering van een patient overbrengen en weet ik als ‘tankoudste’ dat het merendeel van ‘de tankers’ het met mij eens is”.

“Vijf jaar geleden ben ik bestraald op mijn onderbeen als gevolg van een tumor. In het begin had ik nergens last van, maar in de loop van de jaren kreeg ik steeds meer klachten, waardoor het lopen beperkt werd. Ik zag zuurstoftherapie in de krant staan en dacht: wie niet waagt, die niet wint. Ik ben blij dat ik het gedaan heb, want het resultaat is dat ik veel beter kan lopen en de pijn een stuk minder is geworden. Het is best wel een intensieve therapie, maar met de medepatienten en de aangeboden animatie gaat de tijd heel snel en als je net als ik resultaat merkt ben je het snel weer vergeten”.

“Toen mijn arts mij adviseerde om zuurstoftherapie te gaan volgen, moest ik daar eerst even over nadenken. Er was niemand in mijn omgeving die er iets van afwist, ook mijn huisarts niet. Toch heb ik besloten het te gaan doen. Ik had de keuze tussen het AMC en Rijswijk en heb gekozen voor Rijswijk, want dat leek mij beter dan zo’n groot ziekenhuis. Ik heb er geen spijt van dat ik dit ben gaan doen en ben er van opgeknapt. De zorg is er erg goed, ik kan het iedereen aanbevelen”.

“Deze periode heb ik als zeer fijn ervaren. Ik ben blij met de resultaten. De borst waar de onsteking zat is verzacht. De aandacht en gesprekken met de artsen en de medewerkers vond ik erg goed. Iedereen is erg behulpzaam. Ik ben zeer positief en tevreden”.

“Ik ben erg blij met deze behandeling. Het heeft mij erg geholpen. Ik heb geen pijn meer in mijn borst en ik kan beter lopen. De therapie zou ik iedereen aanraden”.

“De behandeling heb ik als zeer prettig ervaren, alsmede de begeleiding van het team en de wonzdverzorging”.

“Als patient van de zuurstoftherapie kan ik u melden dat mijn verblijf van 9 weken in de behandeling goede resultaten heeft opgeleverd. Na de operatie is mijn wond prachtig gesloten. Het gevolg is dat een kleine nabehandeling nog noodzakelijk is. De behandeling door het personeel is prima verlopen.Ook de hulp bij het plaatsen van het masker verliep volkomen probleemloos, men was altijd bereid om te helpen”.

“Er heerst een fijne sfeer in het centrum. De begeleiding is uitstekend en professioneel. Elke veertien dagen is er een evaluatie, waarbij de wonden goed worden bekeken en zonodig behandeld. Persoonlijk vond ik dit een zeer positieve ervaring, de wond is goed genezen. Wanneer men voor een behandeling in aanmerking komt, zeker doen! Het is niet vervelend, het kost alleen tijd, maar voor een goede gezondheid heb je toch alles over”.

“Ik vond het een goede ervaring. De behandeling heeft geholpen en het grootste deel van mijn klachten zijn verdwenen. De behandeling is minder eng dan ik had gedacht. De mensen zijn supervriendelijk en daardoor voelt het alsof je thuis bent (artsen, medewerkers, medepatienten)”.

“Beste mensen van het hyperbaar geneeskundig centrum: Heel hartelijk dank voor de prima behandeling en verzorging! Met een tevreden gevoel, kan ik terugdenken aan de behandeling en aan de super vriendelijke medewerkers. Ga zo door, de patienten na mij zullen u er ook dankbaar voor zijn”.

Menu